Nieuws

Reset alle filters
Er zijn 116 nieuwsartikelen gevonden

Vloerafwerking is oneffen of onthecht

Op plaats 9 in de top 10 van meest door kopers gemelde klachten bij Woningborg staan gebreken aan vloerafwerking. Meestal heeft de koper de afwerking na oplevering laten uitvoeren maar bij schade daaraan wordt de oorzaak vaak gezocht in de bouwkundige ondergrond. Dit soort klachten geeft vaak discussie. Wie is verantwoordelijk?
Lees meer

Buitenberging: kent u de technische eisen en bijzonderheden?

Bij de technische toetsing van bouwplannen komen we bij Woningborg verschillende technische aspecten tegen: is hier sprake van een stallingsruimte voor motorvoertuigen of een bergruimte, wat zijn de wettelijke eisen en hoe gaat u om met een warmtepomp in de garage en ventilatie?
Lees meer

Wytzejan de Jong nieuwe directeur van Woningborg

Wytzejan de Jong (47) is per 1 januari 2020 benoemd als de nieuwe algemeen directeur van Woningborg. Hij neemt de verantwoordelijkheid over van Rien Smit die met pensioen gaat. Het directieteam van Woningborg bestaat verder uit financieel directeur Theo de Ridder, directeur Woningborg Toetsing en Toezicht Maurice Klaver en directielid Leendert Maris.
Lees meer

Woningborg Toetsing & Toezicht nu ook te koppelen met homeDNA

HomeDNA sluit als eerste externe partij volledig aan op het Woningborg Kwaliteitsborging Instrument (WKI). In de Bouwkwaliteit app van homeDNA zien gebruikers van Woningborg Toetsing & Toezicht meteen de controlepunten.
Lees meer

Is veiligheidsglas verplicht in gelijkvloerse situaties?

Een vraag die we bij onze afdeling plantoetsing regelmatig binnen krijgen is of het een verplichting is om veiligheidsglas toe te passen in gelijkvloerse situaties. In de praktijk gaat dit over tuin- of balkondeuren, schuifpuien en de naastgelegen ruiten.
Lees meer

Bent u klaar voor de jaarlijkse herbeoordeling?

Uw financieel screener bij Woningborg komt jaarlijks bij u op bezoek om de herbeoordeling te bespreken. Om u zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen, is het van belang dat tijdens dat gesprek alle benodigde informatie beschikbaar is.
Lees meer

Het opleveren van projecten onder de zakelijke waarborgregeling

Steeds meer ingeschreven ondernemingen maken gebruik van de zakelijke waarborgregeling van Woningborg. Het acceptatieproces van het zakelijk product kent veel overeenkomsten met het particuliere Woningborg-product.
Lees meer

Gevelmetselwerk: uitvoeringsaspecten, normering en onvolkomenheden

Op nummer 8 in de top 10 van meest gemelde klachten bij Woningborg staat het gevelmetselwerk. Aan de ene kant zijn er cases die gaan over de richtlijnen, aan de andere kant is het visuele aspect vaak in het geding. We bespreken hier diverse facetten die voor u als bouwondernemer van belang zijn.
Lees meer

Alternatief voor een bankgarantie

Tot 2015 was een bankgarantie voor (institutionele) beleggers, woningcorporaties, zorginstellingen en andere zakelijke opdrachtgevers in de woningbouw de enige manier om zich in te dekken tegen het risico van een aannemer of ontwikkelaar die failliet gaat. Dankzij de introductie van het Woningborg Certificaat Zakelijk is er sindsdien een alternatief dat verder gaat.
Lees meer

Newport Nesselande deelplan Kopenhagen

Door Woningborg gecertificeerd: 45 koopappartementen en 49 huurappartementen in Rotterdam van bouwbedrijf Van Omme & De Groot.
Lees meer
Pagina 7 van 12