Over ons

20220518 CN 2800

Woningborg is uw partner in de bouw. Met 40 jaar ervaring weten wij precies wat er komt kijken bij nieuwbouw- en transformatieprojecten. Met onze kennis ondersteunen wij bouwondernemers op juridisch, technisch en financieel gebied.

40 jaar een begrip in de woningbouw

Woningborg Groep is een organisatie voor kopers en bouwers van nieuwbouwwoningen in Nederland, op het gebied van insolventie- en herstelverzekeringen en kwaliteitsborging. Woningborg is in 1981 opgericht door de brancheverenigingen in de bouw -Koninklijke Bouwend Nederland & WoningbouwersNL- om zekerheid te bieden aan kopers van nieuwbouwwoningen.
Met circa 900 aangesloten ondernemingen bekleedt Woningborg inmiddels een vooraanstaande positie in de woningbouwsector en zijn wij marktleider met ongeveer 70% marktaandeel in de nieuwbouwwoningensector.

Woningborg-certificaat

Het certificaat van Woningborg Verzekeren biedt zekerheid. Zekerheid dat een koper schadeloos wordt gesteld bij het faillissement van een ondernemer vóór oplevering: de woning wordt afgebouwd. Of de betaalde aanneemtermijnen worden aan de koper vergoed. Bovendien waarborgen we na oplevering de Woningborg-garantie die de ondernemer verstrekt. Ruim 1,1 miljoen woningen in Nederland zijn inmiddels gebouwd met een Woningborg-certificaat.

Onze medewerkers hebben dagelijks contact met kopers, aannemers, projectontwikkelaars, makelaars, notarissen en andere belanghebbenden rond woningbouw. Dat maakt Woningborg tot dé kennispartij in de woningbranche. Kennis die we graag met u delen.