Academy

De Woningborg Academy biedt een assortiment van trainingen, cursussen en kennissessies uit de bouwsector aan. Wij zijn er om jou als bouwer te informeren, adviseren en te helpen met jouw vraagstukken.

Vul een zoekterm in.
Academy

Training Ventilatiesystemen in de woningbouw

  • 395,- per persoon excl. btw, inclusief lunch

In de woningbouw is ventilatie noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat en comfortabel woonplezier. Ventilatie gebeurt door CO2, vocht en verontreinigde lucht af te voeren en verse lucht aan te voeren. Deze luchtverontreiniging kan van verschillende aard zijn, schimmelsporen, chemische stoffen of gewoon stof. Het vervangen van de lucht kan natuurlijk of mechanisch gebeuren.

Oplevering Woning

Overeenkomsten en voorwaarden

  • 170,- excl. btw voor 1 deelnemer; 130,- excl. btw vanaf de 2e deelnemer van hetzelfde bedrijf

Bent u op de hoogte van de actuele wijzigingen in de overeenkomsten en voorwaarden van Woningborg? Ondernemers die bouwen onder de vlag van Woningborg hebben te maken met de Woningborg overeenkomsten en voorwaarden. Aan makelaars de taak de inhoud van deze overeenkomsten en voorwaarden toe te lichten aan toekomstige kopers.

Training Communicatie

  • 395,- excl. btw per deelnemer, incl. lunch

Vaak wordt er op de bouw van u als professional van alles verwacht: Uw werk, werk van collega’s moet op tijd en kwalitatief worden afgeleverd, communicatie met onderaannemers, communicatie met de collega’s op kantoor en ook nog kopers!

Bouwkavel

Omgevingswet en BBL voor bouwondernemers

  • 395,- per persoon excl. btw (incl. lunch en lesmaterialen)

Het Bouwbesluit verandert, door de komst van de Omgevingswet, naar Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL). In deze 1-daagse cursus krijg je inzicht in de systematiek van de Omgevingswet en de grondslag van het BBL. We bespreken de verschillen met het Bouwbesluit 2012, zowel technisch als juridisch.

Couple Home House 1288482

Training Opleveren zonder gedoe

  • 600,- per persoon excl. btw, inclusief koffie/thee & lunch

De oplevering is een belangrijk moment, de overdracht van de nieuwbouwwoning. Voor de toekomstige bewoners is dit één van de belangrijkste momenten in hun leven, voor de uitvoerder is het 'gewoon z'n werk'.

Woningen Met Zonnepanelen

Training Duurzaam bouwen naar MPG 0.5

  • 170 (excl. btw) voor 1 deelnemer; 130 (excl. btw) vanaf de 2e deelnemer van hetzelfde bedrijf

Nederland heeft belangrijke doelen gesteld op het gebied van zowel CO2-reductie en circulariteit. In 2030 moet Nederland 55% minder broeikasemissie uitstoten vergeleken met 1990. Daarnaast is het doel 50% minder grondstoffen gebruiken zoals mineralen, metalen en fossiele grondstoffen en niet hernieuwbare grondstoffen. Voor 2050 is de doelstelling de CO2 verder te reduceren met 95% en het hebben van een circulaire economie; afval bestaat niet en grondstoffen moeten steeds opnieuw worden gebruikt. Dit alles wordt gedaan om aan het Klimaatakkoord van Parijs te voldoen, met ultiem doel dat de aarde in 2050 met niet meer dan 1,5 á 2 graden Celsius is opgewarmd.

Academy

Training Warmtepompen in de woningbouw

  • 395,- per persoon excl. btw, inclusief lunch

De tijd waarin duurzame woningen als een luxe werden gezien, is voorbij. Wet- en regelgeving zorgen ervoor dat er geen mogelijkheid meer is om niet-duurzaam te bouwen. Er is nog veel onduidelijk voor bouwers, over de vraag hoe huizen zo goed mogelijk energiepositief te maken. Warmtepompen, warmtenet, zonnepanelen- en/of -collectoren, isoleren, van het gas af, waterstoftoepassingen, decentrale energie en ga zo maar door. Woningborg organiseert in samenwerking met TVVL de training Warmtepompen in de woningbouw om een antwoord te vinden op uw vragen.

Woningen Tetris

Training Vloer-, Wand- en Plafondafwerking

  • 225,- per persoon excl. btw

In de lijst, meest door kopers gemelde klachten bij Woningborg, staan gebreken aan de afwerking van vloeren, wanden en plafond hooggeplaatst. Meestal heeft de koper de afwerking na oplevering laten uitvoeren, maar bij schade daaraan wordt de oorzaak vaak gezocht in de bouwkundige ondergrond. Het schadebeeld is storend zichtbaar aanwezig, maar kan veelal niet worden afgewezen met als reden dat het slechts esthetisch is. Dit soort klachten geeft vaak discussie. Wie is verantwoordelijk?

Arbitrage

Training Nazorg en garantieregeling

  • 170,- (excl. btw) voor 1 deelnemer; 130,- (excl. btw) vanaf de 2e deelnemer van hetzelfde bedrijf

Op het Woningborg Bedrijfsbureau vindt klachtafhandeling plaats van garantieklachten aan gecertificeerde woningen. Aan koper, VvE en bouwondernemers wordt advies gegeven inzake de procedure voor klachtafhandeling, de garantiewaarden en herstelmogelijkheden.

Schermafbeelding 2021 04 06 Om 131713

Luchtdicht bouwen

  • 170,- (excl. btw) voor 1 deelnemer; 130,- (excl. btw) vanaf de 2e deelnemer van hetzelfde bedrijf

Luchtdoorlatendheid is een belangrijk aspect van de constructie van een woning. Als gevolg van het meer energiezuinig en duurzaam bouwen is het luchtdicht maken van de gebouwschil steeds belangrijker. Woningborg heeft dagelijks contact met bouwers over bouwfysische vraagstukken als geluidtransmissie tussen woningen, geluidsniveaus van en door installaties en de luchtdoorlatendheid van gebouwconstructies. Wilt u weten hoe u de kwaliteit van de luchtdichtheid in uw woningen kunt verbeteren?

Zo goed als al onze projecten bouwen wij onder Woningborg. Echter zijn er altijd wel oplever/garantiezaken waar onduidelijkheid over kan zijn. Het was heel interessant om hierover in gesprek te gaan met elkaar en Woningborg. Bedankt voor het verzorgen van de incompany training Nazorg en Garantie! Batenburg Bouw en Ontwikkeling
Batenburg Bouw Ontwikkeling Geboren Bouwers
Claudia Yard

Claudia Yard

Heb je vragen neem gerust contact op

0182 - 59 29 94