Welkom bij het Woningborg Portaal

Heeft uw onderneming al inloggegevens? Log hier in op het Woningborg Portaal

Direct naar veelgestelde vragen

Het Woningborg Portaal bevat de volgende modules:

 • Plannen;
 • Risico totaal overzicht (RTO);
 • Concern risico totaal overzicht (CRTO);
 • Obligo ontwikkeling;
 • Organisatie;
 • Gebruikers;
 • Help.

Hieronder ziet u een overzicht van alle mogelijke modules welke u op het hoofscherm van het Woningborg Portaal kunt zien.

Module Plannen:

Hier kunt u forecast plannen aanmelden en geregistreerde plannen inzien met betrekking tot informatie, statussen, etc. 

Module Risico totaal overzicht:

Het risico totaal overzicht (RTO) van uw onderneming bevat gegevens waaronder bijvoorbeeld uw obligo-overzicht en planoverzichten.

Module Concern risico totaal overzicht (uitsluitend zichtbaar voor het concern):

U ziet hier de totale obligo bedragen van het concern en onder andere een overzicht van de geregistreerde plannen van het concern en haar ondernemingen.

Module Obligo Ontwikkeling:

Hier heeft u inzage in het obligo van uw onderneming. U vindt er een overzicht van de geregistreerde plannen en kunt er forecast plannen toevoegen ten behoeve van toekomstige planaanmeldingen.      

Module Organisatie:

Hier staan de gegevens van uw onderneming weergegeven zoals bij Woningborg geregistreerd. U kunt wijzigingen doorgegeven in de algemene gegevens van uw onderneming en beheert hier uw contactpersonen.

Module Gebruikers:

U maakt hier de gebruikers aan voor uw onderneming en geeft door middel van autorisaties aan tot welke module(s) ze toegang hebben. U beheert hier gebruikersaccounts (aanmaken, wijzigen, blokkeren, deblokkeren).

Module Help:

Onder de help module vindt u algemene informatie over het portaal. Tevens staat hier een link naar de handleiding en staat beschreven waar u terecht kunt met vragen over het portaal.

In de module Help op het Woningborg Portaal vindt u tevens:

 • een instructiefilmpje waarin een aantal modules worden getoond en u bijvoorbeeld in stappen ziet hoe een plan wordt aangemeld;
 • de handleiding van het Woningborgportaal waarin u van alle modules alle mogelijkheden etc. uitgelegd krijgt.

Meest gestelde vragen

Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen inzake het Woningborg Portaal. Staat een vraag er niet bij dan kunt u contact opnemen met het Serviceteam Woningborg via helpdesk@woningborggroep.nl of 0182-592 980 (bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 en 17:00).

Meldt u aan door een e-mail te sturen naar portaal@woningborg.nl onder vermelding van het inschrijf-/deelnemersnummer van uw onderneming. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Zodra u toegang krijgt tot het Woningborg Portaal, ontvangt u van ons nadere uitleg over het gebruik hiervan.

Indien uw onderneming al toegang heeft tot het Woningborg Portaal dan zijn er binnen uw onderneming één of meerdere beheerders voor het Woningborg Portaal aangewezen. De beheerder bepaalt welke medewerkers er toegang krijgen en maakt gebruikersaccounts en autorisaties aan. U dient hiervoor dus contact te zoeken met de beheerder van uw onderneming.

Indien u dit niet weet kunt u contact opnemen met ons serviceteam via service@woningborggroep.nl of telefoonnummer 0182-592 980.

De medewerkers van het serviceteam kunnen u aangeven wie de portaal beheerder is van uw onderneming .

Woningborg zal in fasen alle ingeschreven ondernemingen toegang tot deze modules geven.

Wanneer uw onderneming toegang heeft gekregen zijn de voor u in het Woningborg portaal zichtbare modules afhankelijk van de autorisaties die u heeft ontvangen van de Portaal-beheerder van uw onderneming. Als u toegang wenst tot andere modules dan u nu heeft, kunt u met uw eigen portaal beheerder contact opnemen.

De portaal beheerder zelf heeft altijd volledige toegang en autorisatie voor alle door Woningborg vrijgegeven modules met betrekking tot de ingeschreven onderneming.

U ziet alleen de modules waarvoor u toegang heeft gekregen door de Portaalbeheerder van uw onderneming (of een daarvoor door hem/haar aangewezen gebruiker). Neem bij vragen hierover contact op met deze persoon binnen uw onderneming. 

Als u probeert in te loggen en de melding krijgt: "U bent niet geautoriseerd voor het Woningborg Portaal. U kunt hiervoor contact opnemen met de beheerder van de toegang van het portaal binnen uw onderneming", dan bent u door de beheerder van het Woningborg Portaal van uw bedrijf niet geautoriseerd.

Neem contact op met deze beheerder of hiervoor geautoriseerde persoon binnen uw onderneming. Deze persoon kan u toegang geven tot het Woningborg Portaal. 

Klik op ‘wachtwoord vergeten’ op de inlogpagina.U ontvangt een e-mail met een link om een nieuw wachtwoord aan te maken voor uw gebruikersaccount. U kunt direct weer inloggen met uw gebruikersaccount.  

Indien u uw gebruikersnaam nog wel weet kunt u via de ‘wachtwoord vergeten’ knop op het portaal een nieuw wachtwoord aanmaken.

Indien u ook uw gebruikersnaam niet meer weet kunt u contact opnemen met de portaal beheerder van uw onderneming. De beheerder kan u vertellen wat uw gebruikersnaam is, daarna kunt u eventueel een nieuw wachtwoord aanmaken via de hierboven beschreven wachtwoord vergeten optie.

Indien u een beheerder bent en u weet uw gebruikersnaam niet meer dan kunt u contact met ons opnemen via serviceteam@woningborggroep.nl of telefoonnummer 085-0783219.

Heeft u een compliment of bent u niet tevreden dan kunt u contact opnemen met de manager planbehandeling via helpdesk@woningborggroep.nl of telefoonnummer 085-0783219.

In de module ‘Obligo ontwikkeling’ beheert de ondernemer de planning m.b.t. het obligo en de (toekomstige) planaanmeldingen.

Hier wordt weergegeven:

 • het actuele en toekomstige benodigde obligo van de onderneming.
 • De totale uitstaande, nog te accepteren en nog aan te melden obligo bedragen van de onderneming.
 • Het aantal objecten dat momenteel binnen het uitstaande obligo valt (de sectie I objecten).

Onder het onderdeel ‘Forecast plannen’ wordt opgegeven welke plannen (vermoedelijk) binnen de komende 18 maanden aangemeld zullen gaan worden bij Woningborg (dit geld voor alle producten).

In het hierboven genoemde instructiefilmpje wordt de module Obligo ontwikkeling verder toegelicht en gedemonstreerd.

De module Plannen bestaat uit een viertal deelmodules:

Forecast plannen

De eerste deelmodule is ‘Forecast plannen’. Bij Forecast plannen worden alle plannen opgevoerd welke in de toekomst worden aangemeld en gebouwd.

Geregistreerde plannen

Onder de deelmodule ‘Geregistreerde plannen’ vindt u de bij Woningborg aangemelde en geregistreerde plannen. Hier kunt u een plan openen en diverse statussen en informatie inzien. Ook kunt u hier nog op te vragen documenten voor via het Woningborg Portaal aangemelde plannen uploaden en enkele kleine wijzigingen doorgeven.

Templates

In de deelmodule ‘Templates’ bevinden zich de aangemaakte templates van uw onderneming. Een template is een deels vooraf ingevulde planaanmelding welke u kunt opslaan en kunt hergebruiken wanneer u een planaanmelding indient om informatie en/of keuzes standaard te laten invullen.

Nog niet verzonden planaanmeldingen

U kunt uw planaanmelding tussentijds altijd opslaan en later hiermee verder gaan. Deze wordt dan opgeslagen onder de ‘Nog niet verzonden planaanmeldingen’ en kan vanuit hier geopend worden om verder te gaan met de planaanmelding.

Voor inhoudelijke vragen over de plannen van uw onderneming neemt u contact op met de vaste plancoördinator voor uw onderneming. Voor inhoudelijke vragen over uw obligo en het RTO (concern en ondernemer) kunt u contact opnemen met de vaste Financieel Screener voor uw onderneming.

Voor de status van uw plan kunt u inloggen op het Woningborg Portaal. Bezoek daarvoor deze link.