<>f__AnonymousDelegate0`3[Microsoft.AspNetCore.Mvc.IUrlHelper,System.Object,Microsoft.AspNetCore.Html.IHtmlContent]

ThuisinBouwen wint prijs beste bouwer 2022

Groepsfoto

ThuisinBouwen is al 5 jaar op een rij winnaar van de prijs Beste Bouwer (50+ reviews) ThuisinBouwen is een uniek bouwbedrijf. Met hun prachtige Bouwinspiratiecentrum in Meerkerk zijn ze toonaangevend als het gaat om begeleiding en advisering van kopers bij de aankoop van een nieuw thuis. Er werken ruim 175 medewerkers in de vier bouwbedrijven gevestigd in het westen van Nederland. We spreken met directeur Ard Dunnink over de kracht van ThuisinBouwen.

Waar is ThuisinBouwen sterk in?

Zeeburgereiland 2We realiseren veel verschillende soorten woningen en ontwikkelen ook in samenwerking met andere partijen. De werken onder handen lopen uiteen van een aantal grote projecten van 30-35 woningen en kleinere of gefaseerde projecten die we V.O.N. aanbieden.

Daarnaast bieden we ook Brummelhuis woningen aan, dat is een unieke vorm van maatwerk kavelbouw. 

Hoe kan het dat jullie al 5 jaar op een rij de beste bouwer zijn volgens bouwnu.nl?

Ard: “Dit jaar is deze prijs gegaan naar ThuisinBouwen in de Lier. Andere jaren hebben onze andere vestigingen de prijs ook gewonnen.

We willen heel graag weten hoe onze klant het traject heeft beleefd. Kopers-begeleiding en advies zijn voor ons de sleutel voor succes. Dat begint in ons inspiratiecentrum in Meerkerk, waar we alles aanbieden zodat de koper alle materialen kan zien, voelen en vergelijken. We bieden zelfs ons eigen sanitair aan en hebben daar een mooie showroom met de laatste trends voor ingericht.

Kockengen 3Dankzij deze begeleiding, en proactieve benadering, kunnen we voldoen aan de verwachtingen en vragen voorkomen. Bij het oplevermoment is onze service begeleider altijd aanwezig, en die neemt op dat moment de enquête af met de klant. Zo krijgen we direct feedback.

Wat gebeurt er als een klant na enkele maanden nog vragen of een klachten heeft?

Wij doen altijd aan after-care, en hebben nog 3 maanden na overhandiging van de sleutel contact met de bewoners. Je weet tenslotte nog niet direct hoe alles werkt, dus er zijn vaak nog vragen over bepaalde systemen of toepassingen die we dan kunnen beantwoorden. De kopers hebben 24 uur per dag de mogelijkheid om in contact met ons te komen via de app Volgjewoning.

En als er toch een keer een negatieve recensie komt?

Muiden 2Ard: “Je maakt wel eens mee dat er iets fout gaat. Zo is er een onlangs probleem geweest  waar we gewoonweg de oplossing niet snel konden vinden. Dit was voor iedereen heel frustrerend. De klant heeft uit emotie toen een negatieve review achter gelaten.

Wij bleven hard ons best doen om het probleem op te lossen. Ondertussen is dit goed afgehandeld, het blijft wel ‘waar gehakt wordt, vallen spaanders’. Maar het is heel belangrijk om snel te reageren en te begrijpen waar de emoties vandaan komen en de spaanders op te ruimen.”

Helpt dit hoge cijfer van kopers mee voor jullie zichtbaarheid?

Ard: “Als je lekker uit eten wilt gaan kijk je ook even naar recensies en ga je niet bij een restaurant met een score van maar een 6 eten. In de bouwwereld begin de koper ook met een longlist en werkt toe naar hooguit 3 partijen waar je een kijkje gaat nemen. Een hoge recensie van echte klantervaringen draagt dus zeker bij aan deze selectie van kopers.”

Wat kan een bouwbedrijf doen om de klantbeleving te verbeteren?

“Bij ons is alles maatwerk, de wens van de klant staat voorop. We zorgen dat we van alle trends en regels op de hoogte zijn zodat we altijd goed advies kunnen geven.

Kopers worden steeds kritischer. Ze horen iets op de radio of lezen iets op internet en bellen je direct op: hoe zit dat nu met -warmtepompen, zonnepanelen-?  Wij hebben veel partners met wie we samenwerken om te zorgen dat onze kennis altijd op peil is en de koperadviseurs onderlegd zijn met de apparatuur en installaties van deze tijd.

Zowel van wat er speelt in de media als in de politiek moet je als bouwbedrijf goed op de hoogte zijn. Er is continu innovatie en wijziging van regelgeving. Dat maakt onze branche zo uitdagend en interessant.”

Meer weten over ThuisinBouwen, bezoek vooral hun inspiratiecentrum in Meerkerk. https://thuisinbouwen.nl/