Persbericht: Samenwerking Woningborg en SMABTP definitief van start

Appartementen In Aanbouw Met Kraan

‘UNIEKE COMBINATIE VAN EXPERTISE, FINANCIËLE SLAGKRACHT EN STABILITEIT’ Gouda, 18 januari 2024 – Woningborg heeft een verklaring van geen bezwaar ontvangen van De Nederlandsche Bank (DNB) voor de samenwerking met de Franse verzekeraar SMABTP.. Woningborg, opgericht door de brancheverenigingen in de bouw (Bouwend Nederland & WoningbouwersNL) en SMABTP, allebei nu voor 50% aandeelhouder, gaan in Nederland samenwerken op het gebied van verzekeringen voor de nieuwbouw woningmarkt. De twee verzekeraars richten zich op het verbreden en diversifiëren van het dienstverleningspakket richting deelnemers en kopers.

SMABTP is van origine een Franse verzekeraar en een internationale grote speler op het gebied van producten en diensten specifiek ten behoeve van de bouwsector. CEO Pierre Esparbes van SMABTP: "SMABTP ondersteunt al meer dan 160 jaar met succes bedrijven in de bouw- en vastgoedsector en voorziet in al hun verzekeringsbehoeften. Ons bestuur wordt gehouden door de Franse professionele bouwfederaties. Wij zijn verheugd om samen te kunnen werken met zowel de Nederlandse bouwverenigingen als Woningborg. We delen dezelfde waarden en hebben dezelfde zorg om het succes van deze Nederlandse industrie te ondersteunen."

Algemeen directeur Wytzejan de Jong van Woningborg: “Met deze samenwerking met SMABTP slaan we de handen ineen met een grote internationale verzekeraar. Dit zorgt voor een unieke combinatie van expertise, financiële slagkracht en stabiliteit en het nog beter kunnen bedienen van de markt. We hebben dezelfde ambitie om de meest innovatieve en toekomstbestendige oplossingen en diensten in de bouwsector te bieden. Daarmee is er een hele krachtige basis voor toekomstige groei.” 

Algemeen directeur Fries Heinis van Bouwend Nederland: “Ik ben blij dat met SMABTP een kennis- en kapitaalkrachtige partner is gevonden voor Woningborg. Met de grote woningnood is het belangrijk dat de woningbouwproductie ongestoord door kan. Met deze samenwerking worden niet alleen kopers van een nieuwbouwhuis ondersteund, maar bieden we ook de deelnemende bouwbedrijven van Woningborg een stabiele basis op de Nederlandse nieuwbouw woningmarkt”. 

Ook Algemeen directeur Coen van Rooyen van WoningBouwersNL is blij met het partnerschap met SMABTP: “In het belang van de sector vindt de samenwerking plaats op basis van gelijkwaardigheid met de Nederlandse brancheverenigingen. Wij kijken er naar uit om met  onze Franse partner samen te werken”. 

“Nu SMABTP belang heeft in Woningborg plaatsen zij zich in het hart van de Nederlandse markt. Hiermee toont SMABTP de ambitie om de volledige Europese bouwsector te kunnen ondersteunen. We kunnen een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de Europese bouwindustrie door het garanderen van continuïteit en stabiliteit van de bedrijfsvoering zoals we al heel lang in Frankrijk doen”, aldus Jacques Chanut, voorzitter van SMABTP.


Over SMABTP
SMABTP is een Franse verzekeraar die in 1859 in Parijs is opgericht. De groep heeft ongeveer 4.000 werknemers en een premie-inkomen van 3,5 miljard euro. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs en het heeft verschillende vestigingen in Frankrijk en andere landen, waaronder België, Spanje, Portugal, Nederland en Ivoorkust. De interne solvabiliteitsratio van SMABTP is 272% (eind 2021) en het is beoordeeld met een A+ (met een Stabiele Vooruitzicht) door zowel S&P als Fitch.
 
Over Woningborg Groep
Woningborg Groep is een organisatie voor kopers en bouwers van nieuwbouwwoningen in Nederland op het gebied van insolventie- en herstelverzekeringen en kwaliteitsborging. Woningborg is in 1981 opgericht door de brancheverenigingen in de bouw (Koninklijke Bouwend Nederland & WoningbouwersNL) om zekerheid te bieden aan kopers van nieuwbouwwoningen. Meer dan 1,1 miljoen woningen in Nederland zijn inmiddels gebouwd met een Woningborg certificaat. 

 


Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht? 

Neem contact op met Hessel Boon, u kunt hem bereiken via [email protected] of via 0182-592923