Heembouw wint de Cobouw Award voor Beste Bouwer 2023

Eerste Opleveringen Nieuw Rein Hazerswoude

Woningborg deelnemer Heembouw creëert plekken waar mensen willen zijn. Dat doen ze zo goed dat ze de Cobouw Award voor Beste Bouwer 2023 hebben gewonnen. “Echt een prijs die door ons als team is gewonnen” zegt Gerard Bac, Directeur Wonen van Heembouw tijdens een gesprek op het kantoor van Heembouw in Roelofarendsveen .

Focus op de klant is één van de belangrijkste redenen dat Heembouw het best presterende bouwbedrijf van 2023 is geworden. Het hele bedrijf is ingericht rondom drie klantgroepen; bedrijfsruimten, kantoren en wonen. In deze specialistische teams staat de klant centraal. Dat Heembouw daar succesvol in is blijkt wel uit de hoge scores van hun klanttevredenheidsonderzoek. Klanten geven een gemiddelde tevredenheidsscore van 8.7 en de eindgebruikers  een tevredenheidsscore van 8.5. 

De cultuur

Het klantgericht werken zit diep geworteld in de bedrijfscultuur van familiebedrijf Heembouw. Cultuur is sowieso een ding bij Heembouw. De medewerkers ademen Heembouw. “Dat moet ook wel” zegt Gerard Bac, “Als je plekken creëert waar mensen willen zijn, moet je ook zelf een plek creëren waar mensen willen werken”. Dat lukt goed want Heembouw is al 3 jaar op rij werkgever van het jaar in de bouw en infra. “Daarnaast werken mensen graag voor Heembouw. Er zijn collega’s die al 50 jaar werkzaam zijn voor ons”. 

“Creëer je plekken waar mensen willen zijn, dan moet je ook een plek creëren waar mensen willen werken”

Wat opvalt is de doorvertaling van de cultuur in het kantoorpand in Roelofarendsveen. Alles is open en transparant. Vanaf moment één heb je het gevoel dat je in de Heembouwwereld zit. “Elke week starten we met weekstarts. Zo houden we elkaar op de hoogte van wat er de komende week te gebeuren staat” zegt Gerard Bac.

 

Eerste Opleveringen Singelbuurt Zoetermeer 

Unieke ontwerpende bouwer

Heembouw is een ontwerpende bouwer. Dat is uniek en een manier om de impact tijdens de klantreis te vergroten. Heembouw bouwt niet alleen. Het proces start al bij het bedenken en het ontwerpen van de projecten samen met de collega’s van het eigen architectenbureau Heembouw Architecten.  “Onze architecten zijn onderdeel van de klantgroepen, we werken echt letterlijk zij-aan-zij. Op deze manier bieden we maximale klantwaarde. We hebben kennis van het hele proces en zetten onszelf zo naast de klant. Want, met het bedenken en ontwerpen heb je een gezamenlijk belang.

Woningborg en Heembouw

Heembouw is een gewaardeerd deelnemer van Woningborg. Als Woningborg zijn we trots op onze deelnemers. Heembouw is een bijzondere bouwer met als enige in Nederland een eigen architecten bureau. Dat de zij de klant op nummer 1 hebben merk je aan hun manier van werken. Woningborg mag zekerheid bieden bij de projecten van Heembouw. Twee van deze projecten zijn Singelbuurt in Zoetermeer en Nieuw Rein in Hazerswoude. 

 

Over de Cobouw Awards

Jaarlijks worden de Cobouw Awards uitgereikt met als doel om de duurzame vooruitgang in de bouw aandacht te geven. De deelnemers worden door onafhankelijke jury beoordeelt in de categorieën digitalisering, duurzaamheid, Innovatie en Infra. Cobouw reikt prijzen uit voor het beste jonge talent, het meest duurzame bedrijf en de Bouwvrouw van het jaar. Als kers op de taart wordt de best presterende bouwonderneming van het jaar beloond met de Cobouw50 Award.