<>f__AnonymousDelegate0`3[Microsoft.AspNetCore.Mvc.IUrlHelper,System.Object,Microsoft.AspNetCore.Html.IHtmlContent]

Bajo bouw & ijzerwerken wint prijs beste bouwer 2022

Team Bajo Bouw 2022

Bajo Bouw en IJzerwerken is in 2001 opgericht door Barry Jonkman. Wout Jansen Holleboom is sinds 2012 mede-eigenaar. In 2022 zijn er nog 3 eigenaren bijgekomen van de jonge garde. Bajo specialiseert zich in agrarische bouw, woningbouw, verbouw en renovatie en hebben hun eigen ijzerwerkbedrijf. Ze doen alles in eigen beheer. Er werkt een hecht team van 70 medewerkers. We spreken Wout Jansen Holleboom, mede-eigenaar en algemeen directeur en Nico Neppelenbroek, mede-eigenaar en financial controller over hun werkwijze en over het winnen van de prijs “Beste Bouwer 2022” en “Beste Verbouwer 2022” van Bouwnu.nl.

Hoe gaat het met jullie in de huidige marktomstandigheden? 

Wout Jansen Holleboom: “Op dit moment wordt er nog veel nieuwbouw gedaan, in het luxere segment is er blijvende vraag naar kavelbouw. Het gaat dus erg goed met ons.

We zien ook dat dankzij een prijs zoals Beste Bouwer en Beste Verbouwer en de media aandacht die dit heeft gegeven, we weer veel gebeld worden voor nieuwe opdrachten.”

Bouwnu.nl: Beste Bouwers en Beste Verbouwers 2022

Team Bajo Bouw 2022Jullie hebben voor het eerst deze prijzen gewonnen. Hoe zijn jullie op het idee gekomen om hier actief aan mee te doen?

Nico Neppelenbroek: “ Wij waren al erg actief op sociale media en delen daar foto’s van onze projecten. Van nieuwe opdrachtgevers kwam vaak de vraag of we recensies konden delen. Toen zijn we bij Bouwnu.nl aangesloten en hebben we actief onze klanten gevraagd om een review achter te laten.”

Hoe krijg je zoveel recensies van klanten?

Vrijstaande WoningNico: “Bij oplevering geven we onze klanten een dinerbon met daarbij een kaartje met QR code waar ze makkelijk een review achter kunnen laten. Ongeveer 70% van onze klanten doet dit ook. Omdat we bovenop het bouwproces zitten en altijd goed blijven communiceren met de klant, zien we dit terug in de hoge cijfers.”

Hoe krijg je de hele organisatie klantgerichter?

SchuurwoningWout Jansen Holleboom: “Voordat een project begint, spreken we al af dat we voor een 10 gaan. Onze inzet, passie voor het vak en ambitie zijn kenmerkend voor Bajo. De lat ligt bij ons altijd hoog

Wij hebben van a-tot-z alles in eigen beheer, tot aan het aanleggen van de tuin. Daardoor kunnen we altijd de hoogste kwaliteit leveren. Natuurlijk gaat er wel eens iets mis en dan zullen wij er altijd alles aan doen om dit weer recht te zetten. Ook al kost dit soms meer dan begroot, de tevredenheid van de klant is voor ons het belangrijkst. “

Welke tips hebben jullie voor andere bouwers? 

  1. Het komt niet aanwaaien, je moet echt ambitieus zijn en gaan voor die 10
  2. Zorg voor 1 aanspreekpunt van het begin tot het eind
  3. Neem alle medewerkers mee in je visie zodat ze allemaal klantgericht werken

Hoe bouwen jullie zo'n hecht team?

Logo Beste Bouwer Vierkant 2022Wout: “Elke maand hebben we onze toolbox meeting. Daarin bespreken we alles met elkaar. Vanaf het begin leren we onze medewerkers de juiste normen en waarden bij, zoals alles netjes achterlaten. En iedereen krijgt in het bedrijf een leermeester zodat ze van jongs af aan goede begeleiding krijgen. ”

Doordat ze nauw verweven zijn met de regio komt er vaak jeugd van school al vanaf hun 15e op zaterdag meeloopstages doen. Het opleiden en coachen van jonge werknemers is een van de kerntaken bij Bajo en zorgt er voor dat alle medewerkers dezelfde kant opkijken en dezelfde kwaliteit nastreven.

Nico: “Toen we de prijs kregen hebben we het hele team meegenomen naar de uitreiking en hebben we dit groots gevierd. Het is een team effort! Iedereen was super trots dat ook de branche vereniging aangeeft hoe belangrijk deze prijs is.”

Bio-based & duurzaam bouwen

Op gebied van duurzaamheid is Bajo zeer actief. Zo zitten ze in de regionale denkgroep en zijn ze actief betrokken bij de problematiek rondom de boeren en het stikstofbeleid.

Ze zijn zelfs aan het meedenken hoe er voor boeren een alternatief business model gevonden kan worden, zoals verbouw van gewassen die in isolatie van woningen kan worden gebruikt. Dit vraagt nog veel geduld i.v.m. certificering en regulering van de overheid, maar Bajo zet zich hier graag voor in.

Deze lokale en maatschappelijke betrokkenheid en can-do mentaliteit is kenmerkend voor Bajo!

Wil je meer weten over Bajo Bouw & IJzerwerken? Bezoek de website: https://www.bajo-bouw.nl/