Nieuws

Reset alle filters
Er zijn 100 nieuwsartikelen gevonden

Wat is de krijtstreepmethode?

Tijdens de toetsing van plannen merken we vaak dat bij woningen bepaalde ruimtes in een aangemeld plan niet altijd volledig voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit. Denk hierbij aan bijvoorbeeld daglicht en ventilatie.
Lees meer

5 vragen aan... Raymond de Grouw

Raymond de Grouw is technisch regio-inspecteur bij Woningborg. Raymond vertelt over zijn werk en waarom hij voor Woningborg heeft gekozen.
Lees meer

Lekkage dak door neerslag

Op 6 in de top 10 van meest gemelde klachten van kopers bij Woningborg: lekkage van hellende en platte daken als gevolg van neerslag.
Lees meer

Wat er fout kan gaan met daglichtberekeningen

Bij de technische beoordeling van plannen zien we veel daglichtberekeningen voorbij komen waarbij we vaak dezelfde soorten afwijkingen constateren. Hoe zit het precies en wat kan er fout gaan?
Lees meer

De uitdagingen bij transformeren van gebouwen

Een oude kerk of fabriek transformeren tot koopwoningen is een prachtige uitdaging. Maar daar komt heel wat meer bij kijken dan op het eerste gezicht gedacht. Zaken waar u beter in de ontwerpfase al rekening mee kunt houden.
Lees meer

Een goede luchtdichtheid voorkomt schades

In een pas opgeleverde woning met een rieten kap merkten de bewoners een vervelende lucht in de hoek van een van de slaapkamers. Alsof er iets aan het rotten was.
Lees meer

De top 5 artikelen van het afgelopen halfjaar

De nieuwsartikelen die u het meest interessant vond, hebben we op een rij gezet. Wat is uw favoriete onderwerp?
Lees meer

Kristalpark

Door Woningborg gecertificeerd: 24 appartementen en 12 eengezinshuizen in Leerdam
Lees meer

Uw verkopen vroegtijdig melden helpt bij een soepele planacceptatie

Heeft u het ook wel eens meegemaakt? U spaart 70% van uw verkopen op, stuurt alles in een keer naar Woningborg en dan blijkt dat het plan nog niet gereed is voor acceptatie. Wat kunt u hieraan doen?
Lees meer

Wetswijziging Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen

Op 14 mei 2019 heeft de Eerste Kamer de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen aangenomen. Wat houdt de wetswijziging exact in?
Lees meer
Pagina 6 van 10