Nieuws

Reset alle filters
Er zijn 125 nieuwsartikelen gevonden

Uw Risico Totaal Overzicht (RTO) inzien

Het uitrollen van het Woningborg Portaal is in volle gang. Op elk gewenst moment kunt u als ingeschreven ondernemer op het Woningborg portaal uw Risico Totaal Overzicht (RTO, ook wel bekend als obligo-overzicht) inzien.
Lees meer

Trends Woningmarkt: Het politieke dak lekt

Op nummer 8 in de top 10 trends voor de woningmarkt: Het politieke dak lekt. De politiek voelt dat de woningmarkt toe is aan vernieuwing. De groep woningzoekenden die in ongewenste woonsituaties terecht komen wordt steeds zichtbaarder.
Lees meer

Trends woningmarkt: Huis is energiepositief

De tijd waarin duurzame woningen als een luxe werden gezien, is voorbij. Hoewel consumenten het belang van duurzaamheid meestal nog met hun portemonnee meten, zorgen wet- en regelgeving uit binnen- en buitenland ervoor dat er binnenkort geen mogelijkheid meer is om een niet-duurzame woning te bezitten. Nieuwbouwhuizen zijn per definitie energiepositief in de toekomst.
Lees meer

Word jij onze nieuwe collega?

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's om ons team mee te versterken! Ben jij die Afdelingssecretaresse Bouwplantoetsing, Technisch Bouwplantoetser of Toetsend bouwkundig Constructeur die wij zoeken? Neem snel een kijkje in onze vacatures!
Lees meer

Invoering opleverdossier

Met de invoering van de Wkb zullen er verschillende wijzigingen worden doorgevoerd. Eén van deze wijzigingen is de invoering van het opleverdossier. De eis voor het opleverdossier komt voort uit artikel 7:757a van het Burgerlijk Wetboek.
Lees meer

Koninklijk Besluit (KB) Omgevingswet niet controversieel verklaard

Om de definitieve invoeringsdatum van de Wkb vast te stellen middels een Koninklijk Besluit (KB), moet de definitieve invoering van de omgevingswet, waaraan de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen is gekoppeld, niet controversieel worden verklaard.
Lees meer

Trends woningmarkt: Een plekje in de slimme stad

In opdracht van Woningborg heeft adviesburo TwijnstraGudde een onderzoek uitgevoerd naar 10 trends op de woningmarkt. Naast "het kopen van een huis online" is "een plekje in de slimme stad" ook een ontwikkeling met toekomstperspectief.
Lees meer

Legeskortingen en subsidieregeling bij proefprojecten WKI!

Er zijn momenteel al een behoorlijk aantal gemeenten die legeskortingen geven wanneer de kwaliteitsborging wordt uitgevoerd middels het WKI. Deze kortingen variëren van 10% tot 80% op de leges van de omgevingsvergunning.
Lees meer

Woningborg in de uitzending van "Doe Maar Duurzaam" op RTL Z!

In de uitzending van “Doe Maar Duurzaam” werd uitgebreid aandacht besteed aan Woningborg en het Woningborg Kwaliteitsborging Instrument (WKI).
Lees meer

Impact corona op de bouw - Bouw gaat door zoals gepland!

82% geeft aan door te gaan zoals gepland en 72% verwacht dat de markt blijft groeien
Lees meer
Pagina 4 van 13