Nieuws

Reset alle filters
Er zijn 90 nieuwsartikelen gevonden

Bent u klaar voor de jaarlijkse herbeoordeling?

Uw financieel screener bij Woningborg komt jaarlijks bij u op bezoek om de herbeoordeling te bespreken. Om u zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen, is het van belang dat tijdens dat gesprek alle benodigde informatie beschikbaar is.
Lees meer

Juni 2020 deadline jaarrekening 2019

Turbulente tijden in de bouwsector en de daarmee gepaard gaande risico-ontwikkeling houden aan. Daarom heeft de directie van Woningborg besloten dat van het boekjaar 2019 de gevraagde jaarrekeningen uiterlijk 30 juni 2020 bij Woningborg moeten zijn ontvangen.
Lees meer

Het opleveren van projecten onder de zakelijke waarborgregeling

Steeds meer ingeschreven ondernemingen maken gebruik van de zakelijke waarborgregeling van Woningborg. Het acceptatieproces van het zakelijk product kent veel overeenkomsten met het particuliere Woningborg-product.
Lees meer

Gevelmetselwerk: uitvoeringsaspecten, normering en onvolkomenheden

Op nummer 8 in de top 10 van meest gemelde klachten bij Woningborg staat het gevelmetselwerk. Aan de ene kant zijn er cases die gaan over de richtlijnen, aan de andere kant is het visuele aspect vaak in het geding. We bespreken hier diverse facetten die voor u als bouwondernemer van belang zijn.
Lees meer

Alternatief voor een bankgarantie

Tot 2015 was een bankgarantie voor (institutionele) beleggers, woningcorporaties, zorginstellingen en andere zakelijke opdrachtgevers in de woningbouw de enige manier om zich in te dekken tegen het risico van een aannemer of ontwikkelaar die failliet gaat. Dankzij de introductie van het Woningborg Certificaat Zakelijk is er sindsdien een alternatief dat verder gaat.
Lees meer

Newport Nesselande deelplan Kopenhagen

Door Woningborg gecertificeerd: 45 koopappartementen en 49 huurappartementen in Rotterdam van bouwbedrijf Van Omme & De Groot.
Lees meer

Buigslappe voorzetwanden en woningscheidende wanden

Bij met name transformatieprojecten wordt veel gebruik gemaakt van buigslappe voorzetwanden. Ze worden toegepast om aan de minimale Rc-waarden te voldoen en om geluidsoverdracht te beperken. In dat laatste geval moet de voorzetwand buigslap zijn.
Lees meer

Onvolkomenheden aan binnenwanden

Op de zevende plaats in de top 10 van meest gemelde gebreken bij Woningborg staat onvolkomenheden aan binnenwanden. We gaan in op onvolkomenheden die veel voorkomen, waar u als ondernemer aan moet voldoen en hoe u deze klachten kunt voorkomen.
Lees meer

5 vragen aan... Paula Palstra

Paula Palstra werkt sinds mei 2017 bij Woningborg als bouwplantoetser. Ze vertelt waar ze enthousiast van wordt in haar werk en vrije tijd. En wat ze gedaan heeft na haar studie HBO Bouwkunde.
Lees meer

Wat is de krijtstreepmethode?

Tijdens de toetsing van plannen merken we vaak dat bij woningen bepaalde ruimtes in een aangemeld plan niet altijd volledig voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit. Denk hierbij aan bijvoorbeeld daglicht en ventilatie.
Lees meer
Pagina 4 van 9