De Vries en Verburg; De meest duurzame bouwer van 2023

P8A2091

Woningborg-deelnemer De Vries en Verburg is de trotse winnaar van de SDG-Award, uitgereikt door de Cobouw. Deze Award is een aanmoedigingsprijs voor de meest duurzame bouwer in Nederland. Het thema ‘duurzaam’ zit diep in het DNA van De Vries en Verburg. Tijdens een gesprek in het kantoor van de bouwer zoomden we in op dit onderwerp. Wat zorgt ervoor dat De Vries en Verburg zo vooruitstrevend is op dit gebied? Hoe krijg je collega’s mee in dit proces en waar liggen de uitdagingen voor de toekomst?

Duurzaamheid in het DNA

Duurzaamheid is niet zomaar een modewoord voor De Vries en Verburg; het is een onderwerp dat diep geworteld is in de bedrijfscultuur en identiteit. Tijdens een recent gesprek in hun kantoor, lichtte duurzaamheidsmanager Timo Stuij de intrinsieke motivatie van het bedrijf toe: "Vanuit onze christelijke identiteit voelen we een diepe verantwoordelijkheid voor onze wereld en voor toekomstige generaties. Dit inspireert ons consequent een extra stap te zetten op het gebied van duurzaamheid."
Over het algemeen verbindt het DNA van De Vries en Verburg collega’s. Het duurzaam-werken is dan ook echt iets wat samen gedaan wordt. “Om dit concreter te maken en kracht bij te zetten, hebben wij een duurzaamheidsmanager aangesteld en een MVO-werkgroep in het leven geroepen. Zo maken we vanuit de strategie concrete actiepunten.“ Geeft financieel directeur Ton van der Spek aan.

 

P8A2091Bron: Eyesmile Fotografie, Annemiek Borrias

 

Een groen kantoor als toonbeeld van duurzaamheid

Het bestaande kantoor van De Vries en Verburg is bijna gasloos en voorzien van zonnepanelen en windwokkels. De uitbreiding die in 2024 wordt gebouwd, gaat voldoen aan de hoogste duurzaamheidsstandaarden. Hiermee laat De Vries en Verburg hun commitment aan duurzaamheid zien.

 

2014 10A 230510 

Focus op impact en samenwerking

In 2022 is De Vries en Verburg gestart met de voorbereidingen op het voldoen aan de komende wet- en regelgeving in het kader van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Tijdens deze werkzaamheden bleek dat al in hoge mate werd voldaan aan deze aanstaande duurzaamheidsregels. Met een extern adviesbureau identificeerde De Vries en Verburg de meest relevante duurzaamheidsthema’s en stelden zij doelstellingen en bijbehorende prestatie-indicatoren. Duurzaamheidsmanager Stuij benadrukt het belang van samenwerking met ketenpartners om deze doelstellingen te kunnen realiseren. Hier ligt voor De Vries en Verburg de uitdaging. “Aankomend jaar gaan we gesprekken voeren met partners om te onderzoeken hoe we elkaar hierbij kunnen helpen, om zo samen doelstellingen te realiseren en een bijdrage te leveren aan de klimaatdoelstellingen.”

Woningborg en De Vries en Verburg

Al sinds jaar en dag is De Vries en Verburg deelnemer bij Woningborg Verzekeren. Kopers van een nieuwbouwhuis gebouwd door de Vries en Verburg, hebben allemaal een Woningborg-certificaat. Daarnaast werkt De Vries en Verburg ook voor een aantal zakelijke opdrachtgevers met Woningborg. “De Vries en Verburg is een mooi voorbeeld voor Woningborg en andere bouwers als het gaat om maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid. Ook bouwkwaliteit en  betrouwbaarheid zijn kenmerkend voor hen.” Aldus Nicolle van Rossum, Directeur Verzekeringen bij Woningborg.