Over ons

20220518 CN 2800

U staat op het punt om een nieuwbouwhuis of een woning in een transformatiepand te kopen. Het kopen van een woning is een belangrijk moment. U heeft alle vertrouwen in de aannemer dat er een mooie woning wordt opgeleverd. Maar wat als er een kink in de kabel komt? Bijvoorbeeld als de aannemer failliet gaat tijdens de bouw? Of als er na oplevering van uw woning gebreken blijken te zijn? Dan kunt u bouwen op Woningborg.

Hoe ontzorgt Woningborg u?

Wij bieden tijdens de bouw bescherming tegen de gevolgen van een faillissement van de aannemer en een vangnet bij gebreken na oplevering van de woning.

Met een waarborgcertificaat van Woningborg bent u ervan verzekerd dat uw woning wordt afgebouwd, of we betalen de reeds betaalde aanneemtermijnen aan u terug. Ook herstel van gebreken aan uw nieuwbouwwoning na oplevering zijn gewaarborgd onder de Garantie- en waarborgregeling van Woningborg.

stock foto jong stel met sleutel van huis

Het Woningborg-certificaat

Meer dan 1,1 miljoen woningen zijn gebouwd met het Woningborg-certificaat. En dat is niet zomaar, want een certificaat van Woningborg brengt zekerheid. Belangrijke risico's bij het bouwen van een nieuwbouwwoning of transformatieproject zijn met een Woningborg-certificaat afgedekt.

Zo biedt ons certificaat u tijdens de bouw bescherming tegen de gevolgen van een faillissement van uw contractspartij.

Verder vormt het certificaat u een vangnet als uw contractspartij bouwtechnische onvolkomenheden na 3 maanden na oplevering niet kan (vanwege faillissement) of niet wil herstellen.

En u heeft dankzij het Woningborg-certificaat tot maximaal 10 jaar en 3 maanden na oplevering van uw woning, een verzekering voor technische mankementen die vallen onder de Woningborg Garantie- en waarborgregeling.  

 

Woningen In Aanbouw Wilgenrijk Maassluis

 

Over Woningborg Verzekeren (N.V.)

Woningborg N.V. is het verzekeringsbedrijf binnen de Woningborg groep. Meer informatie over Woningborg N.V., zoals de toezichtrapportages SFCR, vindt u hier.