Nieuws

Reset alle filters
Er zijn 116 nieuwsartikelen gevonden

Uw verkopen vroegtijdig melden helpt bij een soepele planacceptatie

Heeft u het ook wel eens meegemaakt? U spaart 70% van uw verkopen op, stuurt alles in een keer naar Woningborg en dan blijkt dat het plan nog niet gereed is voor acceptatie. Wat kunt u hieraan doen?
Lees meer

Rookmelder op open zolder

Bij de technische beoordeling van plannen aan het Bouwbesluit merken we dat er regelmatig vragen zijn of een rookmelder bij een zolder, met een open verbinding naar de ondergelegen verdiepingen, vereist is.
Lees meer

Arbitrages en onnodige kosten voorkomen

Bij Woningborg zien we het aantal arbitragezaken over garantieklachten toenemen. Veel van deze klachten zijn te voorkomen door de bouwondernemer.
Lees meer

Geconsolideerde jaarrekeningen en interne consolidatiestukken

Vaak vragen wij de jaarrekening van zowel het bouwbedrijf / bouwbedrijven als van diens aandeelhouder (holding of beheer) op.
Lees meer

Overklauteren traphek

In dit artikel zoomen we verder in op een situatie waarbij we tijdens technische beoordelingen en bij bouwplaatsbezoeken constateren dat er wordt afgeweken van de eisen omtrent de overklauterbaarheid van vloerafscheidingen.
Lees meer

5 vragen aan... Imke Swierstra

Imke Swierstra is accountmanager voor het Zakelijk Certificaat van Woningborg, waarbij de afnemer een zakelijke in plaats van particuliere opdrachtgever is. Een blik op zijn werk en visie.
Lees meer

Rietoevers

Door Woningborg gecertificeerd: 31 nul op de meter woningen in Groningen
Lees meer

Ramen en deuren functioneren niet goed

Op 5 in de Top 10 van gemelde bouwgebreken in 2018: ramen en deuren die niet goed functioneren. Denk aan klachten over tochtoverlast, waterdoorslag en het niet kunnen openen of sluiten van deuren.
Lees meer

Zwevende dekvloeren

Zwevende dekvloeren worden in appartementengebouwen steeds meer toegepast. Waar moeten deze geluidstechnisch aan voldoen en hoe voorkomt u problemen in de badkamer?
Lees meer

Informatie- en onderzoeksplicht, hoe ver gaat u?

Regelmatig krijgen we bij Woningborg de vraag van een ondernemer hoe ver zijn informatie- en onderzoeksplicht reikt. De ins & outs.
Lees meer
Pagina 9 van 12