Nieuws

Reset alle filters
Er zijn 90 nieuwsartikelen gevonden

Veelgestelde vragen overmacht, onwerkbare dagen, acceptatie en oplevering inzake Coronavirus

Woningborg ontvangt veel vragen vragen inzake overmacht, onwerkbare werkdagen, planacceptatie en opleveringen in relatie tot het Coronavirus. We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen op een rij gezet.
Lees meer

Woningborg neemt maatregelen tegen het Coronavirus

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Woningborg volgt de richtlijnen van het RIVM en waar mogelijk zullen onze medewerkers thuiswerken. De gezondheid van onze medewerkers en bezoekers hebben voor ons topprioriteit. Daarom vragen we u indien mogelijk uw vraag te stellen via info@woningborg.nl. Op de meest gestelde vragen hebben wij antwoorden geformuleerd. Bedankt voor uw begrip.
Lees meer

5 vragen aan..... Wytzejan de Jong

Sinds 1 januari 2020 is Wytzejan de Jong algemeen directeur bij Woningborg. Tijd om verder kennis te maken door hem 5 vragen te stellen.
Lees meer

Vloerafwerking is oneffen of onthecht

Op plaats 9 in de top 10 van meest door kopers gemelde klachten bij Woningborg staan gebreken aan vloerafwerking. Meestal heeft de koper de afwerking na oplevering laten uitvoeren maar bij schade daaraan wordt de oorzaak vaak gezocht in de bouwkundige ondergrond. Dit soort klachten geeft vaak discussie. Wie is verantwoordelijk?
Lees meer

Buitenberging: kent u de technische eisen en bijzonderheden?

Bij de technische toetsing van bouwplannen komen we bij Woningborg verschillende technische aspecten tegen: is hier sprake van een stallingsruimte voor motorvoertuigen of een bergruimte, wat zijn de wettelijke eisen en hoe gaat u om met een warmtepomp in de garage en ventilatie?
Lees meer

Wytzejan de Jong nieuwe directeur van Woningborg

Wytzejan de Jong (47) is per 1 januari 2020 benoemd als de nieuwe algemeen directeur van Woningborg. Hij neemt de verantwoordelijkheid over van Rien Smit die met pensioen gaat. Het directieteam van Woningborg bestaat verder uit financieel directeur Theo de Ridder, directeur Woningborg Toetsing en Toezicht Maurice Klaver en directielid Leendert Maris.
Lees meer

Wijzigingen ten opzichte van de huidige regelingen, Bijlagen en overeenkomsten

Per 1 januari 2020 zijn de nieuwe versies van de Woningborg Garantie- en waarborgregeling Nieuwbouw en Transformatie met bijbehorende Bijlagen A van kracht. Wat zijn de wijzigingen ten opzichte van de huidige regelingen, Bijlagen en overeenkomsten?
Lees meer

Nieuwe regelingen Nieuwbouw en Transformatie per 01-01-2020

Per 1 januari 2020 zijn de nieuwe versies van de Woningborg Garantie- en waarborgregeling Nieuwbouw en Transformatie met bijbehorende Bijlagen A van kracht. De nieuwe regelingen worden van toepassing op plannen die op of na 1 januari 2020 bij ons worden aangemeld. Nieuwe regelingen betekenen ook nieuwe modelovereenkomsten. Voor de aanmeldingen vanaf 1 januari 2020 zult u gebruik moeten gaan maken van één van deze nieuwe modellen.
Lees meer

Woningborg Toetsing & Toezicht nu ook te koppelen met homeDNA

HomeDNA sluit als eerste externe partij volledig aan op het Woningborg Kwaliteitsborging Instrument (WKI). In de Bouwkwaliteit app van homeDNA zien gebruikers van Woningborg Toetsing & Toezicht meteen de controlepunten.
Lees meer

Is veiligheidsglas verplicht in gelijkvloerse situaties?

Een vraag die we bij onze afdeling plantoetsing regelmatig binnen krijgen is of het een verplichting is om veiligheidsglas toe te passen in gelijkvloerse situaties. In de praktijk gaat dit over tuin- of balkondeuren, schuifpuien en de naastgelegen ruiten.
Lees meer
Pagina 3 van 9