Nieuws

Reset alle filters
Er zijn 121 nieuwsartikelen gevonden

Woningborg Toetsing en Toezicht op het jaarcongres VBWTN 2021

Gister stonden Maurice Klaver en Jacques van der Krogt van Woningborg Toetsing en Toezicht op het jaarcongres VBWTN 2021 met alle informatie rondom het Woningborg kwaliteitsborging Instrument (WKI).
Lees meer

Opleveringen melden aan Woningborg

Woningborg heeft een standaard proces-verbaal van oplevering dat gratis wordt verstrekt. Het proces-verbaal is noodzakelijk om de ingangsdatum van de waarborgtermijnen te kunnen registreren. Daarnaast is Woningborg wettelijk verplicht om de gegevens van nieuw opgeleverde woningen aan te leveren bij het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Lees meer

Samen voor meer kwaliteit in de bouw

Stichting Klantgericht Bouwen (SKB) en Woningborg slaan de handen ineen om de kwaliteit in de bouw verder te vergroten. Het klanttevredenheidsonderzoek van SKB maakt de kwaliteit van Woningborg deelnemers aantoonbaar en zorgt dat bouwers hun kwaliteit gericht kunnen verbeteren.
Lees meer

Kamphuis grote winnaar bij SKB Awards 2021

Stichting Klantgericht Bouwen organiseert jaarlijks een exclusieve prijsuitreiking: de SKB Awards. Dit jaar is Bouwbedrijf Kamphuis de grote winnaar.
Lees meer

Woningborg financieel gezond en spant zich in voor groei woningbouw

Woningborg financieel gezond en spant zich in voor groei woningbouw. Sterke groei drukt op obligoruimte, projecten binnen toegekend obligo lopen door. Verschillende media schrijven dat Woningborg op zoek is naar kapitaalversterking. Aanleiding is, dat door sterke groei in de woningmarkt, de kapitaalpositie momenteel geen ruimte biedt voor verhoging van het obligo.
Lees meer

Samen voorbereid op invoering Wkb

Op 12 juli verkreeg de ‘Motie Rietkerk’ instemming in de Eerste Kamer, waarmee de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) vanaf 1 januari 2023 stapsgewijs in zal gaan. Dit geldt voor alle bouwwerken vallend onder gevolgklasse 1. Met nog een klein half jaar te gaan, is het van belang dat alle partijen die met de wijzigingen van de Omgevingswet en de Wkb te maken krijgen, de tijd nemen om de laatste voorbereidingen te treffen. Vanuit Woningborg is Woningborg Toetsing en Toezicht (WTT) hierop voorbereid. Als een van de kwaliteitsborgers is WTT u hiermee graag van dienst.
Lees meer

Gemiddeld een 7,6 voor bouwbedrijven op bouwnu.nl

Wie herkent het niet. Je hebt net een pakket van de bezorger ontvangen, hebt de deur nog niet dichtgedaan of je hebt al een nieuw emailbericht binnen op je telefoon. Of je tevreden bent met de aankoop, hoe je de service hebt ervaren en natuurlijk de vraag of je de webshop een rapportcijfer wil geven. Ze zijn er snel bij met de vragenlijst en zij zijn niet de enige.
Lees meer

Het Technisch ABC van Woningborg

In het vernieuwde, volledig digitale Technisch ABC vindt u ruim 250 artikelen met betrouwbare, waardevolle en duidelijk onderbouwde technische adviezen, die u helpen om te voldoen aan de regels die de overheid stelt, de kwaliteit steeds te verhogen en faalkosten te voorkomen.
Lees meer

NIEUWE GARANTIE- EN WAARBORGREGELINGEN PER 1 JULI 2021

Per 1 juli zijn de garantie- en waarborgregelingen aangepast. In de nieuwe versie is de dekkingsgraad aangepast en de naamswijziging van de Raad van Arbitrage doorgevoerd. Bekijk de nieuwe documenten en lees meer informatie.
Lees meer

Trends woningmarkt: Van vliegschaamte naar woonschaamte

Op nummer 10 in de top 10 trends voor de woningmarkt: Van vliegschaamte naar woonschaamte. Na vleesschaamte, vliegschaamte en bezorgschaamte spreken we nu ook van woonschaamte.
Lees meer
Pagina 2 van 13