Nieuws

Reset alle filters
Er zijn 125 nieuwsartikelen gevonden

Wet uitgesteld: deelnemers proefproject WKI goed op toekomst voorbereid

De beoogde inwerkingtredingsdatum van de Omgevingswet wordt verzet van 1 juli 2022 naar mogelijk 1 oktober 2022 of uiterlijk 1 januari 2023. Daarmee wordt ook de aan de Omgevingswet gelieerde Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) uitgesteld tot de nader te bepalen invoeringsdatum. Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, Hugo de Jonge, stelt in zijn brief aan de Tweede Kamer dat om tot een verantwoorde en zorgvuldige inwerkingtreding van de Omgevingsweet te komen er meer tijd nodig is.
Lees meer

Bijzondere Woningborg bouwprojecten in beeld - Landgoed De Klokkenberg

In samenwerking met Woningborg worden er veel bijzondere projecten gerealiseerd. Bijvoorbeeld dit transformatie bouwproject "Landgoed De Klokkenberg" en Breda
Lees meer

Bewoner Landgoed De Klokkenberg in Breda

In samenwerking met Woningborg worden er veel bijzondere projecten gerealiseerd. Bijvoorbeeld het transformatie bouwproject " Landgoed De Klokkenberg. Naast de aannemers en uitvoerders, spraken wij met bewoonster Sandra Platerink.
Lees meer

Woningborg Toetsing en Toezicht op het jaarcongres VBWTN 2021

Gister stonden Maurice Klaver en Jacques van der Krogt van Woningborg Toetsing en Toezicht op het jaarcongres VBWTN 2021 met alle informatie rondom het Woningborg kwaliteitsborging Instrument (WKI).
Lees meer

Opleveringen melden aan Woningborg

Woningborg heeft een standaard proces-verbaal van oplevering dat gratis wordt verstrekt. Het proces-verbaal is noodzakelijk om de ingangsdatum van de waarborgtermijnen te kunnen registreren. Daarnaast is Woningborg wettelijk verplicht om de gegevens van nieuw opgeleverde woningen aan te leveren bij het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Lees meer

Samen voor meer kwaliteit in de bouw

Stichting Klantgericht Bouwen (SKB) en Woningborg slaan de handen ineen om de kwaliteit in de bouw verder te vergroten. Het klanttevredenheidsonderzoek van SKB maakt de kwaliteit van Woningborg deelnemers aantoonbaar en zorgt dat bouwers hun kwaliteit gericht kunnen verbeteren.
Lees meer

Kamphuis grote winnaar bij SKB Awards 2021

Stichting Klantgericht Bouwen organiseert jaarlijks een exclusieve prijsuitreiking: de SKB Awards. Dit jaar is Bouwbedrijf Kamphuis de grote winnaar.
Lees meer

Woningborg financieel gezond en spant zich in voor groei woningbouw

Woningborg financieel gezond en spant zich in voor groei woningbouw. Sterke groei drukt op obligoruimte, projecten binnen toegekend obligo lopen door. Verschillende media schrijven dat Woningborg op zoek is naar kapitaalversterking. Aanleiding is, dat door sterke groei in de woningmarkt, de kapitaalpositie momenteel geen ruimte biedt voor verhoging van het obligo.
Lees meer

Samen voorbereid op invoering Wkb

Op 12 juli verkreeg de ‘Motie Rietkerk’ instemming in de Eerste Kamer, waarmee de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) vanaf 1 januari 2023 stapsgewijs in zal gaan. Dit geldt voor alle bouwwerken vallend onder gevolgklasse 1. Met nog een klein half jaar te gaan, is het van belang dat alle partijen die met de wijzigingen van de Omgevingswet en de Wkb te maken krijgen, de tijd nemen om de laatste voorbereidingen te treffen. Vanuit Woningborg is Woningborg Toetsing en Toezicht (WTT) hierop voorbereid. Als een van de kwaliteitsborgers is WTT u hiermee graag van dienst.
Lees meer
Pagina 2 van 13