Nieuws

Reset alle filters
Er zijn 113 nieuwsartikelen gevonden

Wet kwaliteitsborging (Wkb) uitgesteld tot 1 juli voor zorgvuldige start

De beoogde inwerkingtredingsdatum van de Omgevingswet wordt met een half jaar verplaatst naar 1 juli 2022. Dat meldt minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in een brief aan beide Kamers. Ook de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) die aan de Omgevingswet is gekoppeld, zal hierdoor op 1 juli 2022 in werking treden.
Lees meer

Trends woningmarkt: Onverwachte concurrentie

Op nummer 9 in de top 10 trends voor de woningmarkt: Onverwachte concurrentie. Schaarste op de markt maken woningen tot een interessant product. Het leidt tot een veranderend speelveld. Huizen worden al lang niet meer alleen gekocht door particulieren.
Lees meer

Hét nieuwe Tv-programma op RTL 4: Heel Holland Woont!

Heel Holland Woont is een nieuw televisieprogramma op RTL 4 waarin alles over wonen aan bod komt.
Lees meer

Een huis kopen: Oud of nieuwbouw?

Je hebt besloten: je gaat een huis kopen. De eerste keuze die je dan moet maken is of je een bestaande woning wilt kopen of juist voor nieuwbouw wilt gaan. Beide opties hebben voordelen en nadelen die je goed wilt overwegen voor je je handtekening zet.
Lees meer

Woningborg-certificaten voortaan digitaal te ontvangen voor kopers!

Woningborg geeft kopers de mogelijkheid om hun Woningborg-certificaten voortaan digitaal te ontvangen!
Lees meer

Plannen compleet aanmelden

Bij Woningborg kunt u uw plannen aanmelden, zodat wij u voor een deel ontzorgen in uw kwaliteitscheck.
Lees meer

Uw Risico Totaal Overzicht (RTO) inzien

Het uitrollen van het Woningborg Portaal is in volle gang. Op elk gewenst moment kunt u als ingeschreven ondernemer op het Woningborg portaal uw Risico Totaal Overzicht (RTO, ook wel bekend als obligo-overzicht) inzien.
Lees meer

Trends Woningmarkt: Het politieke dak lekt

Op nummer 8 in de top 10 trends voor de woningmarkt: Het politieke dak lekt. De politiek voelt dat de woningmarkt toe is aan vernieuwing. De groep woningzoekenden die in ongewenste woonsituaties terecht komen wordt steeds zichtbaarder.
Lees meer

Trends woningmarkt: Huis is energiepositief

De tijd waarin duurzame woningen als een luxe werden gezien, is voorbij. Hoewel consumenten het belang van duurzaamheid meestal nog met hun portemonnee meten, zorgen wet- en regelgeving uit binnen- en buitenland ervoor dat er binnenkort geen mogelijkheid meer is om een niet-duurzame woning te bezitten. Nieuwbouwhuizen zijn per definitie energiepositief in de toekomst.
Lees meer

Word jij onze nieuwe collega?

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's om ons team mee te versterken! Ben jij die Afdelingssecretaresse Bouwplantoetsing, Technisch Bouwplantoetser of Toetsend bouwkundig Constructeur die wij zoeken? Neem snel een kijkje in onze vacatures!
Lees meer
Pagina 2 van 12