Nieuws

Reset alle filters
Er zijn 121 nieuwsartikelen gevonden

Geluidwering binnen een woning

Bij de technische toetsing van bouwplannen zijn er regelmatig interpretatieverschillen rond de bouwbesluiteisen voor de wering van geluid binnen een woning.
Lees meer

Denk aan uw bouwtijd!

De snelle groei in de nieuwbouwmarkt van de afgelopen tijd heeft ook een keerzijde, zoals langere levertijden van materialen, vertraagde nutsaansluitingen en personeelstekorten. Die omstandigheden zetten steeds vaker de met kopers overeengekomen bouwtijd onder druk.
Lees meer

Oplegging houten balklaag in steens metselwerk

U transformeert een pand tot een woning of appartement. Dan zijn er vanuit het Bouwbesluit geringe eisen met betrekking tot lucht- en contactgeluid en thermische isolatie.
Lees meer

Arbitrage tijdens uitvoering

Nog voor zij in het bezit zijn van de sleutel, starten de kopers een arbitrageprocedure. Zij eisen naast herstel van de klachten een schadevergoeding van € 6.000 of een in redelijkheid door de arbiter te bepalen bedrag.
Lees meer

5 vragen aan... Roy Bisschop

Roy is plancoördinator bij Woningborg. Wie is Roy en wat drijft hem in zijn werk?
Lees meer

Lekkage plafond vanuit installaties

Aan kop van onze Top 10 met meestgemelde klachten staat lekkage aan het plafond vanuit installaties. Lees hier hoe u als bouwondernemer deze klachten oplost.
Lees meer

5 tips om klachten van kopers te voorkomen

We hebben een top 10 samengesteld van meest gemelde klachten bij Woningborg over de eerste helft van 2018. Waarom zijn al die klachten gemeld? We geven 5 tips om klachten van kopers te voorkomen.
Lees meer

Verstopte riolering

Een klacht over een verstopte riolering blijkt terecht. Herstel is disproportioneel maar er volgt wel een veroordeling.
Lees meer

5 vragen aan... Jose van Suijlekom

José is een van de experts op het Bedrijfsbureau. Als klachtencoördinator heeft ze contact met veel kopers en bouwbedrijven. Een kennismaking met José.
Lees meer

Vocht in dekvloer

Bestaat er een norm dat een vloer bij oplevering droog genoeg moet zijn voor het aanbrengen van een gewenste vloerafwerking?
Lees meer
Pagina 12 van 13