Nieuws

Reset alle filters
Er zijn 116 nieuwsartikelen gevonden

Buigslappe voorzetwanden en woningscheidende wanden

Bij met name transformatieprojecten wordt veel gebruik gemaakt van buigslappe voorzetwanden. Ze worden toegepast om aan de minimale Rc-waarden te voldoen en om geluidsoverdracht te beperken. In dat laatste geval moet de voorzetwand buigslap zijn.
Lees meer

Onvolkomenheden aan binnenwanden

Op de zevende plaats in de top 10 van meest gemelde gebreken bij Woningborg staat onvolkomenheden aan binnenwanden. We gaan in op onvolkomenheden die veel voorkomen, waar u als ondernemer aan moet voldoen en hoe u deze klachten kunt voorkomen.
Lees meer

5 vragen aan... Paula Palstra

Paula Palstra werkt sinds mei 2017 bij Woningborg als bouwplantoetser. Ze vertelt waar ze enthousiast van wordt in haar werk en vrije tijd. En wat ze gedaan heeft na haar studie HBO Bouwkunde.
Lees meer

Wat is de krijtstreepmethode?

Tijdens de toetsing van plannen merken we vaak dat bij woningen bepaalde ruimtes in een aangemeld plan niet altijd volledig voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit. Denk hierbij aan bijvoorbeeld daglicht en ventilatie.
Lees meer

5 vragen aan... Raymond de Grouw

Raymond de Grouw is technisch regio-inspecteur bij Woningborg. Raymond vertelt over zijn werk en waarom hij voor Woningborg heeft gekozen.
Lees meer

Lekkage dak door neerslag

Op 6 in de top 10 van meest gemelde klachten van kopers bij Woningborg: lekkage van hellende en platte daken als gevolg van neerslag.
Lees meer

Wat er fout kan gaan met daglichtberekeningen

Bij de technische beoordeling van plannen zien we veel daglichtberekeningen voorbij komen waarbij we vaak dezelfde soorten afwijkingen constateren. Hoe zit het precies en wat kan er fout gaan?
Lees meer

De uitdagingen bij transformeren van gebouwen

Een oude kerk of fabriek transformeren tot koopwoningen is een prachtige uitdaging. Maar daar komt heel wat meer bij kijken dan op het eerste gezicht gedacht. Zaken waar u beter in de ontwerpfase al rekening mee kunt houden.
Lees meer

Een goede luchtdichtheid voorkomt schades

In een pas opgeleverde woning met een rieten kap merkten de bewoners een vervelende lucht in de hoek van een van de slaapkamers. Alsof er iets aan het rotten was.
Lees meer

Kristalpark

Door Woningborg gecertificeerd: 24 appartementen en 12 eengezinshuizen in Leerdam
Lees meer
Pagina 8 van 12