Nieuws

Reset alle filters
Er zijn 124 nieuwsartikelen gevonden

Bajo Bouw & IJzerwerken wint prijs Beste Bouwer 2022

Bajo Bouw en IJzerwerken is in 2001 opgericht door Barry Jonkman. Wout Jansen Holleboom is sinds 2012 mede-eigenaar. In 2022 zijn er nog 3 eigenaren bijgekomen van de jonge garde. Bajo specialiseert zich in agrarische bouw, woningbouw, verbouw en renovatie en hebben hun eigen ijzerwerkbedrijf. Ze doen alles in eigen beheer. Er werkt een hecht team van 70 medewerkers. We spreken Wout Jansen Holleboom, mede-eigenaar en algemeen directeur en Nico Neppelenbroek, mede-eigenaar en financial controller over hun werkwijze en over het winnen van de prijs “Beste Bouwer 2022” en “Beste Verbouwer 2022” van Bouwnu.nl.
Lees meer

ThuisinBouwen wint prijs Beste Bouwer 2022

ThuisinBouwen is al 5 jaar op een rij winnaar van de prijs Beste Bouwer (50+ reviews) ThuisinBouwen is een uniek bouwbedrijf. Met hun prachtige Bouwinspiratiecentrum in Meerkerk zijn ze toonaangevend als het gaat om begeleiding en advisering van kopers bij de aankoop van een nieuw thuis. Er werken ruim 175 medewerkers in de vier bouwbedrijven gevestigd in het westen van Nederland. We spreken met directeur Ard Dunnink over de kracht van ThuisinBouwen.
Lees meer

Persbericht

Woningborg en SMABTP bundelen krachten VERBREDEN AANBOD OP DE NEDERLANDSE NIEUWBOUW WONINGMARKT Gouda, 17 januari 2023 - Marktleider Woningborg en de Franse verzekeraar SMABTP willen in Nederland samen gaan werken op het gebied van verzekeringen voor de nieuwbouw woningmarkt. Met de ondertekening van een intentieverklaring is de eerste stap naar een partnerschap gezet. De twee verzekeraars zullen zich richten op het verbreden en diversifiëren van het dienstverleningspakket richting deelnemers en kopers.
Lees meer

Hoe wordt u een klantgericht bouwer?

Deelnemend bedrijf van Woningborg, Hoedemakers Bouw & Ontwikkeling, mag zich met recht een klantgericht bouwer noemen. Tijdens de jaarlijkse SKB Awards werden zij 1e in de categorieën 'Kopersbegeleiding' en 'Oplevering' en 2e in de categorie 'Meer- en minderwerk'. Wij spraken Marc Hoedemakers, algemeen directeur en eigenaar van Hoedemakers Bouw & Ontwikkeling over hoe hij een klantgericht bouwer werd
Lees meer

Woningborg betreurt uitstel van invoering Wkb

Harde invoerdatum nieuwe wet noodzakelijk Marktleider Woningborg is teleurgesteld dat voor de 5e keer op een rij de beoogde invoering van de nieuwe Omgevingswet inclusief de Wet Kwaliteitsborging (Wkb), is uitgesteld tot 1 juli 2023. Ze roept minister Hugo de Jonge op de nieuwe wet nu echt op 1 juli 2023 in te laten gaan om duidelijkheid te creëren. Een eventuele gefaseerde invoering van de omgevingswet zou daarbij kunnen helpen.
Lees meer

Hoedemakers en Nikkels domineren de SKB Awards 2022

Jaarlijks organiseert Stichting Klantgericht Bouwen een exclusieve prijsuitreiking: de SKB Awards. Dit jaar vielen 2 van onze deelnemende bedrijven in de prijzen, te weten: Hoedemakers Bouw & Ontwikkeling en Nikkels bouwbedrijf.
Lees meer

De regiobijeenkomsten komen er weer aan!

Persoonlijk contact vinden wij erg belangrijk. Daarom organiseren wij weer 4 regiobijeenkomsten, waarbij het met elkaar delen van informatie en ervaringen centraal staat, onder andere over (regionale) marktontwikkelingen. Daarnaast geven wij graag een update over onze producten en diensten en is er ruimte om persoonlijk bij te praten tijdens de borrel.
Lees meer

Adviezen omtrent gevolgen bouwsector door inval in Oekraïne

De Russische invasie in Oekraïne heeft onmiskenbaar invloed op de bouwwerkzaamheden in Nederland. De prijzen van grondstoffen en van bouwmaterialen stijgen sneller dan verwacht. Daarnaast is de levering van materialen moeilijk voorspelbaar. Het maken van afspraken voor nieuwe projecten is daardoor lastig, zoals de vaststelling van de aanneemsom. Hoe gaan ondernemers om met deze situatie in lopende en in toekomstige plannen? Woningborg beoordeelt per plan, met ondernemers, wat de mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld contractvorming en de begroting. Dit wordt per geval bekeken omdat de vragen per ondernemer verschillend van aard zijn. Daarnaast adviseert Woningborg aan ondernemers en aan kopers een aantal algemene maatregelen.
Lees meer

Plannen compleet aanmelden

Bij Woningborg kunt u uw plannen aanmelden, zodat wij u voor een deel ontzorgen in uw kwaliteitscheck.
Lees meer

Wet uitgesteld: deelnemers proefproject WKI goed op toekomst voorbereid

De beoogde inwerkingtredingsdatum van de Omgevingswet wordt verzet van 1 juli 2022 naar mogelijk 1 oktober 2022 of uiterlijk 1 januari 2023. Daarmee wordt ook de aan de Omgevingswet gelieerde Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) uitgesteld tot de nader te bepalen invoeringsdatum. Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, Hugo de Jonge, stelt in zijn brief aan de Tweede Kamer dat om tot een verantwoorde en zorgvuldige inwerkingtreding van de Omgevingsweet te komen er meer tijd nodig is.
Lees meer
Pagina 1 van 13