Nieuws

Reset alle filters
Er zijn 117 nieuwsartikelen gevonden

Adviezen omtrent gevolgen bouwsector door inval in Oekraïne

De Russische invasie in Oekraïne heeft onmiskenbaar invloed op de bouwwerkzaamheden in Nederland. De prijzen van grondstoffen en van bouwmaterialen stijgen sneller dan verwacht. Daarnaast is de levering van materialen moeilijk voorspelbaar. Het maken van afspraken voor nieuwe projecten is daardoor lastig, zoals de vaststelling van de aanneemsom. Hoe gaan ondernemers om met deze situatie in lopende en in toekomstige plannen? Woningborg beoordeelt per plan, met ondernemers, wat de mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld contractvorming en de begroting. Dit wordt per geval bekeken omdat de vragen per ondernemer verschillend van aard zijn. Daarnaast adviseert Woningborg aan ondernemers en aan kopers een aantal algemene maatregelen.
Lees meer

Plannen compleet aanmelden

Bij Woningborg kunt u uw plannen aanmelden, zodat wij u voor een deel ontzorgen in uw kwaliteitscheck.
Lees meer

Wet uitgesteld: deelnemers proefproject WKI goed op toekomst voorbereid

De beoogde inwerkingtredingsdatum van de Omgevingswet wordt verzet van 1 juli 2022 naar mogelijk 1 oktober 2022 of uiterlijk 1 januari 2023. Daarmee wordt ook de aan de Omgevingswet gelieerde Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) uitgesteld tot de nader te bepalen invoeringsdatum. Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, Hugo de Jonge, stelt in zijn brief aan de Tweede Kamer dat om tot een verantwoorde en zorgvuldige inwerkingtreding van de Omgevingsweet te komen er meer tijd nodig is.
Lees meer

Bijzondere Woningborg bouwprojecten in beeld - Landgoed De Klokkenberg

In samenwerking met Woningborg worden er veel bijzondere projecten gerealiseerd. Bijvoorbeeld dit transformatie bouwproject "Landgoed De Klokkenberg" en Breda
Lees meer

Bewoner Landgoed De Klokkenberg in Breda

In samenwerking met Woningborg worden er veel bijzondere projecten gerealiseerd. Bijvoorbeeld het transformatie bouwproject " Landgoed De Klokkenberg. Naast de aannemers en uitvoerders, spraken wij met bewoonster Sandra Platerink.
Lees meer

Woningborg Toetsing en Toezicht op het jaarcongres VBWTN 2021

Gister stonden Maurice Klaver en Jacques van der Krogt van Woningborg Toetsing en Toezicht op het jaarcongres VBWTN 2021 met alle informatie rondom het Woningborg kwaliteitsborging Instrument (WKI).
Lees meer

Opleveringen melden aan Woningborg

Woningborg heeft een standaard proces-verbaal van oplevering dat gratis wordt verstrekt. Het proces-verbaal is noodzakelijk om de ingangsdatum van de waarborgtermijnen te kunnen registreren. Daarnaast is Woningborg wettelijk verplicht om de gegevens van nieuw opgeleverde woningen aan te leveren bij het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Lees meer

Samen voor meer kwaliteit in de bouw

Stichting Klantgericht Bouwen (SKB) en Woningborg slaan de handen ineen om de kwaliteit in de bouw verder te vergroten. Het klanttevredenheidsonderzoek van SKB maakt de kwaliteit van Woningborg deelnemers aantoonbaar en zorgt dat bouwers hun kwaliteit gericht kunnen verbeteren.
Lees meer

Kamphuis grote winnaar bij SKB Awards 2021

Stichting Klantgericht Bouwen organiseert jaarlijks een exclusieve prijsuitreiking: de SKB Awards. Dit jaar is Bouwbedrijf Kamphuis de grote winnaar.
Lees meer
Pagina 1 van 12