Nieuws

Reset alle filters
Er zijn 102 nieuwsartikelen gevonden

Een huis kopen: Oud of nieuwbouw?

Je hebt besloten: je gaat een huis kopen. De eerste keuze die je dan moet maken is of je een bestaande woning wilt kopen of juist voor nieuwbouw wilt gaan. Beide opties hebben voordelen en nadelen die je goed wilt overwegen voor je je handtekening zet.
Lees meer

Woningborg-certificaten voortaan digitaal te ontvangen voor kopers!

Woningborg geeft kopers de mogelijkheid om hun Woningborg-certificaten voortaan digitaal te ontvangen!
Lees meer

Plannen compleet aanmelden

Bij Woningborg kunt u uw plannen aanmelden, zodat wij u voor een deel ontzorgen in uw kwaliteitscheck.
Lees meer

Uw Risico Totaal Overzicht (RTO) inzien

Het uitrollen van het Woningborg Portaal is in volle gang. Op elk gewenst moment kunt u als ingeschreven ondernemer op het Woningborg portaal uw Risico Totaal Overzicht (RTO, ook wel bekend als obligo-overzicht) inzien.
Lees meer

Trends Woningmarkt: Het politieke dak lekt

Op nummer 8 in de top 10 trends voor de woningmarkt: Het politieke dak lekt. De politiek voelt dat de woningmarkt toe is aan vernieuwing. De groep woningzoekenden die in ongewenste woonsituaties terecht komen wordt steeds zichtbaarder.
Lees meer

Opleveringen melden aan Woningborg

Woningborg heeft een standaard proces-verbaal van oplevering dat gratis wordt verstrekt. Het proces-verbaal is noodzakelijk om de ingangsdatum van de waarborgtermijnen te kunnen registreren. Daarnaast is Woningborg wettelijk verplicht om de gegevens van nieuw opgeleverde woningen aan te leveren bij het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Lees meer

Trends woningmarkt: Huis is energiepositief

De tijd waarin duurzame woningen als een luxe werden gezien, is voorbij. Hoewel consumenten het belang van duurzaamheid meestal nog met hun portemonnee meten, zorgen wet- en regelgeving uit binnen- en buitenland ervoor dat er binnenkort geen mogelijkheid meer is om een niet-duurzame woning te bezitten. Nieuwbouwhuizen zijn per definitie energiepositief in de toekomst.
Lees meer

Word jij onze nieuwe collega?

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's om ons team mee te versterken! Ben jij die Afdelingssecretaresse Bouwplantoetsing, Technisch Bouwplantoetser of Toetsend bouwkundig Constructeur die wij zoeken? Neem snel een kijkje in onze vacatures!
Lees meer

Invoering opleverdossier

Met de invoering van de Wkb zullen er verschillende wijzigingen worden doorgevoerd. Eén van deze wijzigingen is de invoering van het opleverdossier. De eis voor het opleverdossier komt voort uit artikel 7:757a van het Burgerlijk Wetboek.
Lees meer

Koninklijk Besluit (KB) Omgevingswet niet controversieel verklaard

Om de definitieve invoeringsdatum van de Wkb vast te stellen middels een Koninklijk Besluit (KB), moet de definitieve invoering van de omgevingswet, waaraan de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen is gekoppeld, niet controversieel worden verklaard.
Lees meer
Pagina 1 van 11