Nieuws

Reset alle filters
Er zijn 121 nieuwsartikelen gevonden

Hoe wordt u een klantgericht bouwer?

Deelnemend bedrijf van Woningborg, Hoedemakers Bouw & Ontwikkeling, mag zich met recht een klantgericht bouwer noemen. Tijdens de jaarlijkse SKB Awards werden zij 1e in de categorieën 'Kopersbegeleiding' en 'Oplevering' en 2e in de categorie 'Meer- en minderwerk'. Wij spraken Marc Hoedemakers, algemeen directeur en eigenaar van Hoedemakers Bouw & Ontwikkeling over hoe hij een klantgericht bouwer werd
Lees meer

Woningborg betreurt uitstel van invoering Wkb

Harde invoerdatum nieuwe wet noodzakelijk Marktleider Woningborg is teleurgesteld dat voor de 5e keer op een rij de beoogde invoering van de nieuwe Omgevingswet inclusief de Wet Kwaliteitsborging (Wkb), is uitgesteld tot 1 juli 2023. Ze roept minister Hugo de Jonge op de nieuwe wet nu echt op 1 juli 2023 in te laten gaan om duidelijkheid te creëren. Een eventuele gefaseerde invoering van de omgevingswet zou daarbij kunnen helpen.
Lees meer

Hoedemakers en Nikkels domineren de SKB Awards 2022

Jaarlijks organiseert Stichting Klantgericht Bouwen een exclusieve prijsuitreiking: de SKB Awards. Dit jaar vielen 2 van onze deelnemende bedrijven in de prijzen, te weten: Hoedemakers Bouw & Ontwikkeling en Nikkels bouwbedrijf.
Lees meer

De regiobijeenkomsten komen er weer aan!

Persoonlijk contact vinden wij erg belangrijk. Daarom organiseren wij weer 4 regiobijeenkomsten, waarbij het met elkaar delen van informatie en ervaringen centraal staat, onder andere over (regionale) marktontwikkelingen. Daarnaast geven wij graag een update over onze producten en diensten en is er ruimte om persoonlijk bij te praten tijdens de borrel.
Lees meer

Adviezen omtrent gevolgen bouwsector door inval in Oekraïne

De Russische invasie in Oekraïne heeft onmiskenbaar invloed op de bouwwerkzaamheden in Nederland. De prijzen van grondstoffen en van bouwmaterialen stijgen sneller dan verwacht. Daarnaast is de levering van materialen moeilijk voorspelbaar. Het maken van afspraken voor nieuwe projecten is daardoor lastig, zoals de vaststelling van de aanneemsom. Hoe gaan ondernemers om met deze situatie in lopende en in toekomstige plannen? Woningborg beoordeelt per plan, met ondernemers, wat de mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld contractvorming en de begroting. Dit wordt per geval bekeken omdat de vragen per ondernemer verschillend van aard zijn. Daarnaast adviseert Woningborg aan ondernemers en aan kopers een aantal algemene maatregelen.
Lees meer

Plannen compleet aanmelden

Bij Woningborg kunt u uw plannen aanmelden, zodat wij u voor een deel ontzorgen in uw kwaliteitscheck.
Lees meer

Wet uitgesteld: deelnemers proefproject WKI goed op toekomst voorbereid

De beoogde inwerkingtredingsdatum van de Omgevingswet wordt verzet van 1 juli 2022 naar mogelijk 1 oktober 2022 of uiterlijk 1 januari 2023. Daarmee wordt ook de aan de Omgevingswet gelieerde Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) uitgesteld tot de nader te bepalen invoeringsdatum. Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, Hugo de Jonge, stelt in zijn brief aan de Tweede Kamer dat om tot een verantwoorde en zorgvuldige inwerkingtreding van de Omgevingsweet te komen er meer tijd nodig is.
Lees meer

Bijzondere Woningborg bouwprojecten in beeld - Landgoed De Klokkenberg

In samenwerking met Woningborg worden er veel bijzondere projecten gerealiseerd. Bijvoorbeeld dit transformatie bouwproject "Landgoed De Klokkenberg" en Breda
Lees meer

Bewoner Landgoed De Klokkenberg in Breda

In samenwerking met Woningborg worden er veel bijzondere projecten gerealiseerd. Bijvoorbeeld het transformatie bouwproject " Landgoed De Klokkenberg. Naast de aannemers en uitvoerders, spraken wij met bewoonster Sandra Platerink.
Lees meer
Pagina 1 van 13