Kwaliteitsborging pilot project met Prins Bouw 't Harde

Met grote regelmaat starten er bij Woningborg Toetsing en Toezicht nieuwe kwaliteitsborging projecten. Dit zijn projecten waarbij de bouw getoetst wordt volgens de nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (wkb) met behulp van het Woningborg Kwaliteitsborging Instrument (WKI). 

Prins Bouw 't Harde is druk bezig met de herontwikkeling van een oude basisschoollocatie in Ruinerwold naar 10 duurzame nieuwbouwwoningen. Alle woningen zijn inmiddels verkocht en zij hopen deze in maart 2021 op te leveren.

Wij vroegen Prins Bouw 't Harde naar hun keuze, ervaringen en verwachtingen voor dit pilot project ter voorbereiding op de nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (wkb) met behulp van het Woningborg Kwaliteitsborging Instrument (WKI).

Waarom hebben jullie gekozen voor Woningborg en het Woningborg Kwaliteitsborging Instrument?

"Wij verkopen en bouwen onze woningen al onder Woningborg en zagen dit als een interessante combinatie om ons goed voor te bereiden op de invoering van de nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (Wkb)."

Wat zijn jullie verwachtingen voor deze pilot met het WKI?

"Wij verwachten dat wij door deze pilot meer duidelijkheid en inzicht krijgen omtrent de nieuwe wetgeving van de Wkb en het gebruik van het WKI."

Wat zijn jullie ervaringen rondom de aanmelding van het pilotproject?

"De ervaringen zijn goed, het aanmelden van het project verliep voorspoedig. De ervaring met de gemeente is ook positief aangezien zij pilot projecten voor de Wkb ondersteunen."

Meer informatie over het project

Woningborg pand.jpg
Woningborg Toetsing en Toezicht
Woningborg Toetsing en Toezicht