Kwaliteitsborging pilot project met Lont B.V.

Met grote regelmaat starten er bij Woningborg Toetsing en Toezicht nieuwe kwaliteitsborging projecten. Dit zijn projecten waarbij de bouw getoetst wordt volgens de nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (wkb) met behulp van het Woningborg Kwaliteitsborging Instrument (WKI). 

In opdracht van woningcorporatie Elkien ontwikkelt Lont B.V. 44 woningen in Leeuwarden. De 44 portiekwoningen waarbij vier huurders één trappenhuis delen, worden opgetrokken in betonnen prefab elementen met daarop een sporenkap.

Wij vroegen Lont B.V. naar hun keuze, ervaringen en verwachtingen voor dit pilot project ter voorbereiding op de nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (wkb) met behulp van het Woningborg Kwaliteitsborging Instrument (WKI).

WAAROM HEBBEN JULLIE GEKOZEN VOOR WONINGBORG EN HET WONINGBORG KWALITEITSBORGING INSTRUMENT?

"Wij bouwen onze woningen al onder de vlag van Woningborg met het Woningborg-certificaat. Het draaien van een pilot project met een partij die je al kent is dan een logische stap."

WAT ZIJN JULLIE VERWACHTINGEN VOOR DEZE PILOT MET HET WKI?

"De pilot verloopt tot nu toe in grote lijnen volgens verwachting. De toets rapportage voor de start van het project is wel echt een stuk strenger in vergelijking met wat de gemeente doet. Wij verwachten dat dit project succesvol wordt afgerond."

WAT ZIJN JULLIE ERVARINGEN RONDOM DE AANMELDING VAN HET PILOT PROJECT?

"De aanmelding bij Woningborg verliep prima. Echter, wil de gemeente helaas niet bijdragen aan de kosten voor deze pilot. Hierdoor is er dus vrij weinig contact met de gemeente aangaande deze pilot."

Meer informatie over het project

Woningborg pand.jpg
Woningborg Toetsing en Toezicht
Woningborg Toetsing en Toezicht