Kwaliteitsborging project gestart met Friso Bouwgroep

Met grote regelmaat starten er bij Woningborg Toetsing en Toezicht nieuwe kwaliteitsborging projecten. Dit zijn projecten waarbij de bouw getoetst wordt volgens de nieuwe wet op kwaliteitsborging (wkb) met behulp van het Woningborg Kwaliteitsborging Instrument (WKI). Deze keer in beeld Friso Bouwgroep met het project Tramdyk Lemmer

In opdracht van Lyaemer Wonen ontwikkelt Frisoplan acht eengezinswoningen in Lemmer. De acht nul-op-de-meter woningen worden energie-neutraal gebouwd in de nieuwe woonwijk ten noordoosten van Lemmer.

Veilig en leefbaar

De nieuwe woonwijk krijgt een ‘Tuindorp’ karakter, met veel ruimte en oog voor groen. Ook staan duurzaamheid, veilig wonen, leefbaarheid en variatie hoog in het vaandel. In het plan wordt geen gasleiding aangebracht. De 8 woningen worden voorzien van duurzame installaties en verwarmd met een bodemwarmtepomp. Daarnaast worden de woningen voorzien van zonnepanelen. 

Meer informatie over het project

Samen bouwen aan kwaliteit en een fijn (t)huis'
Jabin de Jong
Kwaliteitscoördinator Friso Bouwgroep

Kwaliteitsborging met Woningborg

Friso Bouwgroep heeft gekozen voor Kwaliteitsborging samen met Woningborg. Bouwen gaat steeds meer over het aantonen van gerealiseerde kwaliteit van het bouwwerk. Woningborg Toetsing en Toezicht ondersteunt daarbij met het Woningborg Kwaliteitsborging Instrument (WKI). Door middel van onafhankelijke toetsing en toezicht toont u aan dat het door u te leveren product aantoonbaar bouwtechnisch voldoet aan de huidige criteria.