Giesbers

Private kwaliteitsborging is veel meer dan voldoen aan de wettelijke eisen

De nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen gaat van ondernemers eisen dat er inzicht wordt gegeven in de risico’s van een bouwplan. Als bouwonderneming moet u kunnen aantonen dat u voldoet aan de gestelde eisen bij het bouwen van een woning. Giesbers deed ervaring op met private kwaliteitsborging bij Woningborg Toetsing en Toezicht.

Inzichtelijke planning voor iedereen

Sam den Hertog, projectleider Giesbers: “Wij hebben een pilotproject met Woningborg gedaan omdat Giesbers kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan en wij graag ervaring wilden opdoen met de Wet private kwaliteitsborging in het achterhoofd. Woningborg is een partij waarmee wij al jaren samenwerken. Wij hoopten dan ook dat zij ons de handvatten konden bieden om invulling te geven aan die private kwaliteitsborging. En dat is gelukt. Woningborg heeft een planningsmodule in samenwerking met KYP waardoor niet alleen de kwaliteitsborging verzekerd is, maar ook de planning die nauw samenhangt met een goede kwaliteitsborging. Daarmee biedt het totaalpakket ons de mogelijkheid onderaannemers en Woningborg goed op de hoogte te houden van eventuele wijzigingen die tijdens het bouwproces plaatsvinden.”

Betere kwaliteit

Erwin Oosterhout, uitvoerder Giesbers: “Onze ervaringen met de instrumenten van Woningborg (WKI) zijn hartstikke goed omdat je met deze tool op een hele gemakkelijke manier kwaliteitsborging kunt vastleggen. Dat kan door middel van de telefoon of tablet waarmee je eenvoudig toegang hebt tot het programma: je kiest de tool en maakt de foto die Woningborg vraagt. Op die manier kunnen we alles goed vastleggen. Deze controle draagt ook bij aan een betere kwaliteit van het werk.

Persoonlijk heb ik nieuwe dingen geleerd op het gebied van installaties. Daar had ik minder verstand van en op dat gebied werden we extra begeleid door Woningborg, waardoor ik nu beter kan letten op de kwaliteit van installaties.”