Wytzejan de Jong_Woningborg-website.jpg

Wytzejan de Jong nieuwe directeur van Woningborg

09 januari 2020

Wytzejan de Jong (47) is per 1 januari 2020 benoemd als de nieuwe algemeen directeur van Woningborg. Hij neemt de verantwoordelijkheid over van Rien Smit die met pensioen gaat. Het directieteam van Woningborg bestaat verder uit financieel directeur Theo de Ridder, directeur Woningborg Toetsing en Toezicht Maurice Klaver en directielid Leendert Maris.

De Jong was directievoorzitter van De Hypotheker en was na de afronding van een belangrijke transitie toe aan een nieuwe uitdaging. Onder zijn leiding is een nieuw ICT-platform in gebruik genomen en tegelijkertijd een strategische omni-channel benadering doorgevoerd. De Jong over zijn stap naar Woningborg: “Ik vind het een eer om een bijdrage te mogen leveren aan het verder ontwikkelen van een bedrijf als Woningborg, marktleider in het certificeren van nieuwbouwwoningen met een grote mate van maatschappelijke relevantie ter bescherming van de consument in een turbulente (bouw)omgeving.”

Smit is sinds 2001 algemeen directeur van Woningborg en leidde Woningborg door de bouwcrisis naar een stabiel bedrijf waarbij onder zijn leiding Woningborg Toetsing en Toezicht B.V. aan het portfolio werd toegevoegd. Smit over zijn pensionering: “Nu ik de pensioengerechtigde leeftijd heb bereikt ga ik me richten op mijn gezin en andere dingen in het leven. Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd bij Woningborg en ben trots op het neergezette resultaat.” Ook Smit is blij met de komst van De Jong. “Met de komst van Wytzejan heeft Woningborg een nieuwe directievoorzitter die zich herkent in onze ambities en zeer gemotiveerd is de ingezette koers hiervoor door te zetten.”

De leden van de Raad van Commissarissen zijn verheugd met de komst van de nieuwe directievoorzitter en wensen hem en zijn team succes met de opgave die er ligt voor Woningborg. “Wij bedanken tegelijkertijd de gaande directievoorzitter, die bijna 2 decennia de leiding heeft gehad en Woningborg een structuur heeft gegeven waarop kan worden voortgebouwd.”

Over Woningborg

Woningborg N.V. is verzekeraar in de woningbouw. Met het Woningborg-certificaat beperken kopers de risico’s van de aanschaf van een nieuwbouwwoning. Bij faillissement van de bouwondernemer zorgt Woningborg voor afbouw of stelt de koper schadeloos. Daarnaast waarborgt Woningborg de garantie die bouwondernemingen verstrekken aan kopers. In de afgelopen 40 jaar zijn meer dan 1 miljoen woningen gecertificeerd.

Ook onderdeel van de Woningborg groep zijn Woningborg Advies B.V. en Woningborg Toetsing en Toezicht B.V. De laatste is dé private partij op het gebied van integrale kwaliteitsborging van nieuwbouwwoningen en beschikt over een door de overheid goedgekeurd instrument, het Woningborg Kwaliteitsborging Instrument (WKI).