Woningborg visie 2021

11 december 2020

Tijdens de drukbezochte digitale Meet & Greet sessies met de directieleden van Woningborg, zijn de plannen voor 2021 toegelicht. Heeft u dit gemist? Lees dan meer in onderstaand artikel of klik hier voor de digitale presentatie.

Als Woningborg doen we alles om bouwondernemers en kopers in Nederland zekerheid te bieden bij het verwezenlijken van de bouw of verbouw van woningen. Samen realiseren we huizen waar mensen graag willen wonen. Huizen van kwaliteit, gebouwd voor de toekomst.

Met 40 jaar ervaring en 1000 aangesloten ondernemingen, bekleden wij een vooraanstaande positie in de woningbouwsector en zijn wij marktleider met 70% marktaandeel in nieuwbouwkoopwoningen.

In deze 40 jaar hebben wij ruim 1 miljoen certificaten uitgegeven en alleen al in de laatste tien jaar ervoor gezorgd dat 3.000 woningen toch konden worden afgebouwd.

Terugblik 2020

Nu het einde van het jaar nadert, blikken wij ook even kort terug op 2020.

Onder leiding van de nieuwe algemeen directeur Wytzejan de Jong, zijn er binnen Woningborg zowel intern als extern, flinke stappen gemaakt in het afgelopen jaar.

Er is hard gewerkt aan het verbeteren en digitaliseren van interne en externe processen. Zo is Woningborg recentelijk een samenwerking aangegaan met ValidSign, waardoor documenten zoals; Algemene Voorwaarden, zekerheden en planovereenkomsten, voortaan digitaal kunnen worden ondertekend.

In november lanceerden wij het Woningborg Portaal. Een digitale omgeving waar met één druk op de knop het Risico Totaal Overzicht (RTO) van uw onderneming beschikbaar is.

Meer informatie over de digitalisering binnen Woningborg leest u hier.

Ook wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling en realisatie van een nieuwe, verbeterde versie van de digitale technische ABC. Deze zal begin 2021 beschikbaar komen. Bekijk hier alvast het introductiefilmpje.

Visie 2021

Woningborg heeft drie focus punten voor 2021:

Kwaliteit
Focus op kwaliteitsborging. Het goedgekeurde Woningborg Kwaliteitsborging Instrument(WKI) in gebruik bij Woningborg Toetsing en Toezicht.

Digitalisering
Digitalisering van processen. Online inzicht in RTO en digitaal mogelijk maken van planaanmelding.

Kennis voorop
Opleidingen uitgebreid en digitaal beschikbaar aan onze Woningborg Academy en een nieuw kennisplatform met het volledig vernieuwde Technisch ABC.

Bekijk voor meer informatie hier de gehele presentatie van de digitale Meet & Greet.