Roy Bisschop.jpg

5 vragen aan... Roy Bisschop

03 december 2018

1. Wat houdt het werk als plancoördinator in?

Van aanmelding bouwplan tot en met de acceptatie van het plan; voor dat traject ben ik verantwoordelijk in de regio Oost-Nederland. Ik zorg ervoor dat bouwplannen met de daaraan gekoppelde risico’s op een verantwoorde wijze kunnen worden geaccepteerd. Jaarlijks accepteer ik circa 1100 bouwplannen.

Als plancoördinator heb ik het overzicht hoe het staat met de planaanmelding op technisch, financieel en juridisch gebied. Ik ben dan ook het eerste aanspreekpunt voor bouwondernemers, projectontwikkelaars, notarissen, architecten, makelaars en kopers.

2. Wat vind je het leukst aan je werk?

De variatie in mijn werk en de waardering die ik krijg van ondernemers als ik iets geregeld heb. Heel vaak krijg ik nog bedankjes en dat is heel fijn om te krijgen. Verder heb ik het prima naar mijn zin bij Woningborg. Ik heb leuke collega’s, de sfeer is fijn en de lijnen zijn kort.

3. Hoe ben je bij Woningborg terecht gekomen?

Na het afronden van de opleiding Vastgoed & Makelaardij aan de Hogeschool Rotterdam werd ik gebeld door een oud-studiegenoot die al werkzaam was bij Woningborg. Hij vroeg of ik interesse had in een functie als juridisch planbeoordelaar. Na een positief gesprek met directielid Leendert Maris kon ik direct starten met deze functie. Ongeveer twee jaar geleden ben ik doorgeschoven naar de functie plancoördinator.

4. En nu?

Naast mijn werk ben ik weer gaan studeren: ik volg de masteropleiding MUAD. Gelukkig ondersteunt Woningborg dit ook, zodat ik op vrijdag naar de Hogeschool Utrecht kan én kan blijven werken. Ik vind het belangrijk mezelf te blijven ontwikkelen. Bij de MUAD leer ik onder andere hoe bouwplannen tot stand komen.

5. En privé? Nog tijd over voor een bucketlist?

Ik heb het erg druk met mijn werk, studie en nieuwe woning (onder Woningborg garantie gebouwd). Gelukkig blijft er nog wat tijd over om te voetballen en te fitnessen. En wat ik altijd nog eens wil doen is Indonesië bezoeken. Mijn vriendin en ik hebben Indische voorouders, maar het is er nog niet van gekomen naar het land te reizen waar onze roots liggen.