Imke Swierstra-hr.jpg

5 vragen aan... Imke Swierstra

29 mei 2019

Imke Swierstra is accountmanager voor het Zakelijk Certificaat van Woningborg, waarbij de afnemer een zakelijke in plaats van particuliere opdrachtgever is. Een blik op zijn werk en visie.

1.Wat is je achtergrond?

Ik wilde vroeger altijd architect worden. Daarom ging ik naar de TU in Delft. Na een paar jaar ontdekte ik dat ik nooit de nieuwe Rem Koolhaas zou worden. Maar ik kan wel erg genieten van architectuur. De Spaanse architect Calatrava vind ik bijvoorbeeld geweldig!

Na mijn bachelor ben ik overgestapt naar de hogeschool Vastgoedmanagement waardoor mijn achtergrond dus een combinatie is van techniek en economie.

Mijn eerste baan was bij een projectontwikkelaar. Op het moment dat dat vanwege de crisis stopte, werd ik door Woningborg benaderd via LinkedIn. Zo ben ik in 2012 gestart als plancoördinator waarbij ik particuliere en zakelijke plannen heb behandeld. Sinds 2015 ben ik accountmanager voor het Zakelijk Certificaat.

2. Wat houdt je functie in?

Ten eerste acquireer ik projecten voor het Zakelijk Certificaat. Daarnaast coördineer ik de planaanmelding en adviseer ik op het gebied van bijvoorbeeld zekerheidsstelling en contractvorming. Binnen het Zakelijk Certificaat is veel maatwerk mogelijk, wat ik voor de opdrachtgevers uitwerk.

Wat fijn is aan mijn werk is de vrijheid en variatie. De verzekerde objecten lopen uiteen van sociale woningbouw tot prestigieus appartementencomplex. Daarnaast certificeren we ook utiliteitsgebouwen, zoals een klein winkelcentrum, hotel of bedrijfsgebouw. Ook mijn klanten zijn heel verschillend, van grote institutionele belegger tot woningcorporatie en private beleggingsfondsen.

3. Je grootste uitdaging in je werk?

Toen ik begon stond het Zakelijk Certificaat nog in de kinderschoenen. Van oudsher richt Woningborg zich op de aannemer en particuliere woningbouw, maar met het Zakelijk Certificaat focussen we ons op de opdrachtgever. Een heel andere branche en dat netwerk heb ik moeten opbouwen. Bovendien was die branche nog niet bekend met ons product. Traditioneel maken beleggers gebruik van een bankgarantie maar wij bieden een beter alternatief. Ik ben ervan overtuigd dat veel beleggers baat hebben bij ons Zakelijk Certificaat. En dat slaat aan, ik merk dat we echt op een behoefte inspelen en groeien behoorlijk met dit product.

4. Wat valt je op in de branche?

Tijdens de crisis hadden de bouwbedrijven grootse ideeën, zo werd de autobranche bijvoorbeeld centraal gesteld op het gebied van ontwikkeling en klantgerichtheid. Nu we uit de crisis zijn, lijkt het er wel eens op dat al die goede ideeën blijven liggen. En dat is jammer, want een volgende crisis komt er onherroepelijk aan en dan kunnen we weer opnieuw beginnen.

5. Wat wil je nog vertellen over je leven buiten Woningborg?

Al achttien jaar heb ik een seizoenskaart van Feyenoord, maar zelf doe ik ook veel aan sport. Waar ik verder mee bezig ben, zijn de voorbereidingen voor mijn reizen met mijn terreinwagen. Samen met een vriend hebben we een tocht naar de Noordkaap gepland en een reis van Hamburg naar Vladivostok. Een avontuur waar we echt zin in hebben!