Luchtdichtheidsmeting.png

Luchtdichtheidsmeting

Luchtdichtheid is een belangrijk aspect van bouwen én binnen het energieprestatievraagstuk wordt de luchtdichtheid van een woning steeds belangrijker. Woningborg Advies heeft veel expertise in luchtdichtheidsmetingen, voert jaarlijks veel van deze metingen voor bouwondernemingen uit en adviseert veel bouwondernemingen. Dit doen we met een zogenaamde blower-door test. Het resultaat van deze test wijst uit of er aan de eis in het Bouwbesluit is voldaan. Ook krijgt u inzicht in de correctheid van de aanname die bij de EPC-berekening is gedaan. Deze meting is bedoeld om de definitieve waardes te bepalen. 

Wist u dat wanneer u een energiezuinige woning bouwt en hierbij de module PassiefHuis systematiek of de Energie Prestatie Garantie van toepassing is, er vanuit deze aanvullende modules gemiddeld in 1 op de 5 woningen luchtdichtheidsmetingen worden uitgevoerd door Woningborg Advies?

Luchtlekdetectie

Deze test kunt u uitbreiden met een luchtlekdetectie d.m.v. rook. Zo worden de eventuele luchtlekken zichtbaar gemaakt. Met behulp van deze technieken traceren we ook de herkomst van stankbronnen of vochtproblemen (inwendige condensatie door luchtlekken).

Meer informatie