Cursus Overeenkomsten en voorwaarden (voor makelaars)

datum:
donderdag 15 april 2021
tijd:
13.45 - 17.00 uur
locatie:
Digitale deelname
kosten:

€ 150 voor 1 deelnemer
€ 100 voor de 2e deelnemer
€ 50 voor de 3e en volgende deelnemer per onderneming

Bent u op de hoogte van de actuele wijzigingen omtrent de overeenkomsten en voorwaarden van Woningborg? Ondernemers die bouwen onder de vlag van Woningborg hebben te maken met de Woningborg overeenkomsten en voorwaarden. Aan makelaars de taak de inhoud van deze overeenkomsten en voorwaarden toe te lichten aan toekomstige kopers (en mogelijk ook aan de aannemers zelf).

Als makelaar bent u wellicht mede verantwoordelijk voor het opstellen van de koop-/ aannemingsovereenkomsten en in ieder geval het 1e aanspreekpunt voor kopers van nieuwbouwwoningen op het gebied van de modelovereenkomsten en de Woningborg Garantie- en waarborgregelingen. Aangezien deze onderhevig zijn aan veranderingen is het belangrijk dat u als makelaar goed op de hoogte bent van de inhoud van onze overeenkomsten en voorwaarden. Zo kunt u zowel de kopers als de aannemers van de juiste, actuele informatie voorzien.

inhoud

Tijdens de cursus Nazorg en garantieregeling  krijgt u handvatten aangereikt hoe om te gaan met klachtenafhandeling. U krijgt inzicht in de procedures en leert garantiegebreken te beoordelen en hoe dergelijke klachten te toetsen en af te handelen. Daarnaast krijgt u een duidelijk beeld van de mogelijkheden die Woningborg biedt als het gaat om advies en bemiddeling.

Uw begeleider

De cursus wordt verzorgd door Linda van Suchtelen van de Haare:

Inmiddels is zij 12 jaar werkzaam als jurist bij Woningborg. Toen haar ca. 5 jaar geleden gevraagd werd om de cursus “overeenkomsten en voorwaarden” te gaan geven voor de bij Woningborg Ingeschreven Ondernemingen, twijfelde zij geen seconde. Voor haar een mooie kans om voor ondernemers orde te scheppen in de juridische brei van lettertjes in de overeenkomsten en voorwaarden van Woningborg. Korte tijd later kreeg zij toestemming om de cursus ook voor makelaars te geven. Daarbij zijn zowel aankoopmakelaars als verkoopmakelaars welkom. Door het interactieve karakter van de cursus wordt naast de vaste onderwerpen veel ruimte geboden om aan te sluiten op de wensen en vragen van de cursisten.

onderwerpen

De cursus behandelt de volgende onderwerpen:

  • Dekking Woningborg Garantie- en waarborgregeling
  • Aansprakelijkheid van de ondernemer na oplevering
  • Welke modelovereenkomst gebruikt u
  • Wijzigingen modelovereenkomsten 2020 en 2021
  • Wanneer kunnen kopers naar de notaris
  • Ontbindende voorwaarden in de modelovereenkomst
  • Opschortende voorwaarden
  • 5%-regeling

Voor wie is deze cursus?

  • Beginnende makelaars die werken met de modelovereenkomsten van Woningborg

Liever op een andere dag?

De cursus Overeenkomsten en voorwaarden (voor makelaars) wordt ook nog op andere data aangeboden namelijk:

07 oktober 2021

11 november 2021

Meer informatie